Margallo, durant la seva intervenció en l'acte de Nova Economia Fòrum. (Foto: EFE)
Margallo, durant la seva intervenció en l'acte de Nova Economia Fòrum. (Foto: EFE)
Madrid

Margallo diu que una Catalunya independent "vagaria per l'espai" exclosa de la UE "pels segles dels segles"

El ministre d'Afers Estrangers ha advertit sobre les conseqüències que tindria una declaració unilateral d'independència a Catalunya posant per exemple Ossètia del Sud davant del viceprimer ministre georgià.

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha advertit avui que una Catalunya independent "vagaria per l'espai" ja que no tindria reconeixement internacional i quedaria "exclosa" de la UE "pels segles dels segles".

Margallo s'ha expressat així sobre les conseqüències que tindria una declaració unilateral d'independència a Catalunya durant un col·loqui que tenia com a convidat el viceprimer ministre de Geòrgia i ministre d'Economia i Desenvolupament Sostenible, Giorgi Kvirikaixvili.

En aquest acte organitzat pel Nova Economia Fòrum, el cap de la diplomàcia espanyola ha alertat Catalunya posant per exemple la situació d'Ossètia del Sud, a qui només reconeixen Rússia, Veneçuela, Nicaragua i "tres micropaïsos del Pacífic".

La "lliçó" d'Ossètia del Sud

Margallo ha demanat als independentistes que extreguin les "lliçons" de la secessió unilateral d'Ossètia del Sud així com també d'Abkhàzia. Aquests dos territoris, ha afegit, estan en una espècie de "llimbs jurídics",  cosa que els impediria, si tinguessin un problema de deute públic, tenir accés al Fons Monetari Internacional i a altres organitzacions internacionals.

La DUI "preocupa molt" Madrid

García-Margallo ha reconegut que la possibilitat d'una declaració unilateral d'independència per part de Catalunya "preocupa molt" el govern espanyol, però ha destacat que si es fes realitat seria "especialment greu" per a Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut