El nou alcalde de Manresa, Marc Aloy, amb la vara de batlle (ACN)
Manresa

Marc Aloy, d'ERC, nou alcalde de Manresa en el relleu pactat amb JxCat

Esquerra, que va guanyar les eleccions municipals per només 10 vots, no ocupava l'alcaldia de Manresa des del 1936

Actualitzat

Relleu pactat a l'alcaldia de Manresa. Marc Aloy, d'Esquerra Republicana, s'ha convertit aquest dissabte en nou alcalde de la ciutat pels pròxims tres anys. Li ha cedit la vara Valentí Junyent, de Junts per Catalunya, que aquest mandat ha estat al capdavant del govern municipal durant un any i que ha estat batlle un total de nou anys.

Tots dos partits van acordar aquest relleu després de les eleccions de l'any passat, en què les dues formacions van quedar empatades a regidors. ERC, però, va guanyar els comicis per només 10 vots.

La investidura d'Aloy, arquitecte de 41 anys, ha tingut lloc al teatre Kursaal de Manresa, i no al saló de plens del consistori, per poder garantir les mesures de seguretat i aforament, segons l'executiu local.

No obstant això, el PSC ha criticat el format de l'acte per considerar-lo "electoralista" i no hi ha anat. A l'acte hi han assistit  el vicepresident català, Pere Aragonès, el president de Parlament, Roger Torrent, i les conselleres Teresa Jordà i Ester Capella.

D'altra banda, CUP i Ciutadans han votat en contra de la investidura.

Aloy, ja com a alcalde, ha defensat la celebració de l'acte i ha lamentat l'actitud dels socialistes:

"M'ha dolgut perquè feia un mes que se sabia aquesta situació i que es faria el ple al Kursaal, bàsicament perquè a l'Ajuntament hi cabien 5 vegades menys de les persones que habitualment caben en un ple d'investidura. Justament un plenari és per expressar aquesta discrepància, i avui no hem pogut parlar-ne perquè el PSC no hi ha assistit."

L'alcalde d'ERC, partit que no ostentava la vara a Manresa des del 1936, s'ha compromès a trepitjar carrer, dialogar i a buscar acords amb els grups de l'oposició per tirar endavant les mesures que la ciutat requereix per sobreposar-se a la crisi actual.

"Els grans projectes s'han de fer amb amplis consensos i, per tant, estenc la mà a totes les formacions, no només del govern, sinó a totes les forces municipals per arribar a aquests grans consensos."

ARXIVAT A:
ERCEleccions municipals 26M
Anar al contingut