Primer ministre francès, Manuel Valls
Primer ministre francès, Manuel Valls
París

Manuel Valls: "Ens enfrontem a un acte de guerra comès per un exèrcit organitzat"

Manuel Valls ha afegit: "Hem d'aniquilar als enemics de la República, expulsar tots els imams radicals. No hi haurà un moment de respir per als que ataquen els valors de la República. Hem de ser forts per al conjunt de França"

RedaccióActualitzat

El primer ministre Francès Manuel Valls ha declarat: "ens enfrontem a un acte de guerra comès per un exèrcit organitzat" i ha agregat "que hem d'aniquilar als enemics de la República, expulsar tots els imams radicals. No hi haurà un moment de respir per als que ataquen els valors de la República. Hem de ser forts pel conjunt de França".

També ha afegit: "Els francesos hem de ser forts. El govern, el parlament: hem d'estar units i agrupats. Els francesos hem d'estar junts en la Unitat i els valors". Després Manuel Valls ha detallat que hi ha dos moments importants en els pròxims dies. "L'extensió de l'estat d'emergència, que proporciona recursos a la policia per investigar, processar, buscar les 24 hores sobre les 24, fer detencions domiciliàries. També hem de discutir l'extensió del nostre compromís amb Síria i l'Iraq. L'enemic és Daesh".

Sobre les eleccions regionals, Valls ha dit que "també es duran a terme, ja que cap país democràtic afectat per un atac terrorista mai ha qüestionat les eleccions, perquè donaria raó als terroristes.... viurem amb aquesta amenaça però serem forts perquè estem units al voltant dels nostres valors".

Fent referència a la gent que es troba als centres de detenció on hi ha més de 10.000 persones, el primer ministre ha explicat que està disposat a examinar tots els casos: "la llei d'intel·ligència permetrà fer un seguiment administratiu, tècnic i digital d'aquests individus".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut