Manuel Bustos passeja amb un paraigües en una imatge d'arxiu
Bustos s'hauria reunit amb Villarejo al setembre del 2014

Manuel Bustos hauria estat informador de Villarejo i l'anomenada "policia patriòtica"

L'exalcalde de Sabadell condemnat per corrupció hauria contactat amb Villarejo a través d'un exdetectiu de Método 3, segons el diari El Món

Manuel Bustos va ser un dels informadors de l'anomenada "policia patriòtica" en el marc de l'operació Catalunya, la guerra bruta de l'Estat contra l'independentisme català.

Segons publica El Món, així es desprèn dels àudios i documents dins la macrocausa Tàndem de l'Audiència Nacional, que investiga els negocis privats de José Manuel Villarejo. Som l'any 2014.

L'alcalde de Sabadell condemnat per corrupció va tenir-hi accés a través de l'exdetectiu de Método 3 Antonio Tamarit, just després que un jutjat de Sabadell el va imputar en el marc del cas Mercuri. A causa d'aquesta imputació, Bustos havia deixat tots els seus càrrecs.

Segons el diari, es va trobar per primer cop amb l'excomissari el 3 de setembre del 2014 i li va oferir informació sobre presumptes negocis relacionats amb Convergència Democràtica de Catalunya i xafarderies d'altres actors de la política catalana, com Oriol Junqueras o Carme Forcadell.

Aquesta reunió, explica la publicació, l'havien preparat Villarejo, Antonio Tamarit i la mà dreta de l'excomissari, Antonio Giménez Raso, que també havia treballat a Método 3. I, de fet, el diari afegeix que tots tres es van tornar a trobar unes hores abans de la reunió Bustos-Villarejo. Aquí, Tamarit hauria explicat que l'exalcalde de Sabadell els oferia informació sobre l'exconseller Felip Puig o "Port Tarragona", l'aleshores diputat de CiU Jordi Jané, l'empresa Copisa i la Diputació de Tarragona o Josep Lluís Trapero, entre d'altres.

Segons recull El Món, Tamarit va dir que Bustos era "honest", que l'havien "fotut" i feia el seu "descàrrec". En aquesta trobada, Tamarit també hauria assegurat que Bustos era molt amic de José Zaragoza, aleshores secretari d'organització del PSC, i d'Alfredo Pérez Rubalcaba.

Com a resposta a tot plegat, Villarejo va preparar l'estratègia per a la reunió amb Bustos a posterior. El comissari els proposa que li expliquin a Bustos, "per posar-lo en situació", que Villarejo ha estat l'encarregat de "l'operació contra els Pujol".

També proposa donar un cop de mà a l'exalcalde de Sabadell si la informació que dona és bona, i els planteja que tant Tamarit com Giménez Raso cobrin a Bustos per haver-li presentat Villarejo.

El diari també explica que, un cop acaben de dinar, preparen la trobada amb Bustos, fins i tot amb detalls com la camisa que es comprarà Tamarit per a l'ocasió.

Amb tot, segons els documents que comparteix El Món, Villarejo resumeix els conceptes que ha extret de la trobada. Una llista que inclou conceptes com les finques d'ERC, les operacions de CiU amb Sumarroca, el muntatge a Catalunya Caixa o els problemes del germà de Felip Puig, entre d'altres.

 

ARXIVAT A:
José Manuel Villarejo
Anar al contingut