Imatge de la protesta de Bucarest (EFE)
Imatge de la protesta de Bucarest (EFE)
Bucarest

Manifestacions a Romania en contra de la despenalització de la corrupció

Bucarest no vivia manifestacions antigovernamentals tan multitudinàries des de la caiguda del règim comunista de Nicolae Ceaucescu

Actualitzat

Unes 150.000 persones han reclamat la dimissió del govern romanès aquest dimecres a Bucarest. Els manifestants han cridat desqualificatius com "lladres", "traïdors" i "corruptes", l'endemà que l'executiu ha aprovat un decret llei que despenalitza els delictes de corrupció quan no superin els 44.000 euros.

La llei també preveu l'indult per a 2.700 persones condemnades a menys de cinc anys de presó per delictes no violents. Però a Romania tothom sap que la norma està feta a mida per exculpar Liviu Dragnea, el líder del partit governant que no va poder ser primer ministre per una suspensió de dos anys a causa de corrupció i frau electoral.

Des de la caiguda de la dictadura comunista de Nicolae Ceaucescu, fa gairebé 30 anys, Bucarest no vivia manifestacions antigovernamentals d'aquesta magnitud. Al conjunt del país, hi ha hagut altres mobilitzacions en contra d'un decret que compta amb el rebuig del president del país, l'oposició, la judicatura, la fiscalia i la Comissió Europea.

Anar al contingut