Més de 5.000 persones, segons els organitzadors, han sortit als carrers de Palma en defensa del català (CCMA)
Més de 5.000 persones, segons els organitzadors, han sortit als carrers de Palma en defensa del català (CCMA)

Manifestació sobiranista a Palma per reivindicar el català i la Diada del 31 de desembre

"Per una Mallorca antifeixista i en català, som Països Catalans", el lema de la manifestació que ha recorregut Palma

RedaccióActualitzat

La manifestació sobiranista amb motiu de la Diada de Mallorca, el 31 de desembre, es converteix en una mobilització en contra de les mesures que ha pres el PP amb el suport de Vox contra el català i la identitat mallorquina.

Aquest any, el govern del PP i Vox al Consell Insular ha volgut privar d'oficialitat la celebració de la Diada de Mallorca, amb la imposició d'una data alternativa, el 12 de setembre, per desvincular-la de qualsevol catalanitat.

Sota el lema "Per una Mallorca antifeixista i en català, som Països Catalans", prop d'un miler i mig de persones, segons la policia, i més de 5.000 segons els organitzadors, han sortit als carrers de Palma per commemorar el naixement del poble de Mallorca. La manifestació ha recorregut la distància entre el passeig del Born i la plaça del Tub de la capital balear. 

L'entitat convocant, la Plataforma 31 de Desembre, té clar que la manifestació de la Diada és només el començament de la lluita al carrer per defensar la llengua i la identitat pròpies.

Els convocants tenen clar que la manifestació de la Diada és només el començament de la lluita al carrer per defensar la llengua i la identitat pròpies
Els convocants asseguren que la manifestació de la Diada de Mallorca és només el començament de la lluita al carrer per defensar la llengua i la identitat pròpies

Entre els representats polítics que han assistit a la marxa, el líder de Més per Mallorca, Lluís Apesteguia, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, per mostrar el suport del govern català. Vilagrà ha denunciat "la catalanofòbia de PP i Vox" i ha reivindicat la "memòria històrica" que comparteixen les illes i Catalunya. 

Els manifestants han cridat consignes en defensa del català a l'escola i han exhibit pancartes amb missatges contra la segregació lingüística als centres educatius. Un dels lemes que més s'ha sentit és "A Mallorca, en català"

 

ARXIVAT A:
PPIlles BalearsVox
Anar al contingut