Capçalera de la manifestació (ACN)
Capçalera de la manifestació (ACN)
Barcelona

Milers de persones omplen la plaça Sant Jaume en la marxa contra el "cop separatista"

La manifestació s'ha fet amb el lema "Aturem el cop separatista. Per la llibertat, la democràcia i la convivència"

RedaccióActualitzat

Milers de persones -unes 6.500 segons la Guàrdia Urbana- s'han manifesten aquest diumenge al migdia a Barcelona contra la independència i el procés sobiranista.

La marxa, que s'ha fet amb el lema "Aturem el cop separatista. Per la llibertat, la democràcia i la convivència", l'ha convocat Societat Civil Catalana i té el suport de Ciutadans i el PPC.

La mobilització ha començat poc després de les dotze de la plaça Urquinaona i ha arribat a la plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat.

La manifestació estava encapçalada per una pancarta amb el lema: "Per la Llibertat, la Democràcia i la Convivència".

 

El president de SCC, José Domingo, ha explicat que han convocat la marxa per denunciar el "cop d'estat institucional" dels partits independentistes, mitjançant un procés sobiranista que, ha advertit, pot "trencar la pau social".

"Som aquí per donar un toc d'atenció, perquè la democràcia, la convivència i la llibertat estan en perill davant un procés que posa en perill l'ordre i la legalitat, una cosa molt perillosa."

Domingo ha fet una crida a l'administració catalana perquè, ha dit, "és imprescindible que abandoni la idea de fer aquest cop separatista perquè trencaran la societat catalana".

 

Banderes espanyoles, catalanes, càntics de 'Catalunya és Espanya' i pancartes amb lemes com "Aturem el cop", "No al cop baix", "Cop ruïnós, no" o "No a la independència, sí a la convivència" omplien la manifestació.

Entre els participants, hi havia el líder popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, i el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa.

També hi ha participat, a títol personal, el diputat del PSC David Pérez.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut