Girona

Madrenas (JxCat) manté l'alcaldia de Girona i governarà en solitari i en minoria

Els pactes de govern per aconseguir una majoria no han prosperat i finalment ha estat proclamada alcaldessa la cap de la llista més votada el 26M

RedaccióActualitzat

Sense sorpreses d'última hora, Marta Madrenas revalida l'alcaldia de Girona. Però haurà de governar en solitari i en minoria.

Els pactes de govern alternatius per aconseguir una majoria no han prosperat i finalment ha estat proclamada alcaldessa Madrenas com a cap de la llista més votada en les passades eleccions municipals del 26 de maig.

 

 

Sense pactes, l'alcaldessa ha obtingut només els vots dels 9 regidors de Junts per Catalunya. I la resta de partits amb representació al consistori gironí han votat els seus caps de llista respectius.

Així, els 6 regidors de Guanyem Girona han votat la candidatura de Lluc Salellas, els 6 regidors socialistes han votat la seva cap de llista, Sílvia Paneque, els 4 regidors d'ERC han optat per Quim Ayats i els 2 regidors de Ciutadans han votat Daniel Pamplona.

 

En aquesta legislatura, el ple de l'Ajuntament de Girona passa de 25 a 27 regidors a les eleccions municipals del 26 de maig perquè la ciutat ha arribat als 100.000 habitants. La majoria absoluta al consistori gironí està en 14 regidors.

Madrenas i els regidors de Junts per Catalunya a Girona han promès el càrrec "per imperatiu legal" i compromesos "amb la construcció d'una Catalunya lliure".

 

Els regidors de Guanyem Girona també han fet servir la formula "per imperatiu legal" en el moment de prometre el càrrec i han afegit que ho fan "sense renunciar mai als principis de sobirania ni al dret a la independència del nostre poble".

Precisament els cupaires han protagonitzat l'anècdota del matí perquè han tancat "a consciència" els sobres amb el nom del seu candidat. Un fet que ha provocat rialles i ha alentit el moment d'obrir els sobres.

Els representants d'Esquerra Republicana també han promès el càrrec "per imperatiu legal" i han afegit "fins a la constitució de la República Catalana".

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut