Nova York

Madoff es declara culpable d'onze delictes que el podrien fer passar tota la vida a la presó

El financer nord-americà Bernard Madoff, el suposat responsable d'una estafa de 50.000 milions de dòlars, s'ha declarat aquest dijous culpable d'onze delictes, entre els quals hi ha el de frau de valors, frau en assessoria jurídica, fals testimoni i perjuri. El jutge que porta el cas l'ha enviat a la presó, tot i que no dictarà sentència fins al 16 de juny. Madoff podria passar-se la resta de la seva vida entre reixes, ja que tot apunta que el condemnaran a 150 anys de presó.

Actualitzat
Desenes de fotògrafs s'han aplegat davant l'edifici de la cort federal de Manhattan, a Nova York, per veure l'arribada de l'expresident del Nasdaq Bernard Madoff, la persona que hauria protagonitzat l'estafa més sonada de Wall Street. El financer nord-americà s'ha presentat davant el jutge i s'ha declarat culpable dels delictes d'estafa i de blanqueig de capitals.

Madoff ha explicat que va començar a gestar l'estafa a principis dels anys 90 com a resposta, ha afegit, a un moment de recessió, quan molts inversors li van demanar consell. També ha dit que "progressivament vaig anar assumint més riscos". Madoff ha admès que ha passat gairebé vint anys captant fons per pagar els interessos que s'anava comprometent a obtenir de suposades inversions borsàries. Segons ha continuat explicant, el financer nord-americà tenia la intenció de mantenir la falsa estructura financera durant un temps i després desmantellar-la, però finalment no va ser així.

Madoff ha exculpat dels delictes els seus fills, el seu germà i tots els seus familiars. Segons ell, treballaven en negocis paral·lels "legals i rendibles".

"Profundament penedit"

Durant l'hora i mitja que ha durat la vista judicial també han declarat algunes de les víctimes de l'estafa multimilionària. Madoff no les ha mirades a la cara directament, però sí que ha assegurat que sentia molt el que havia fet i que n'estava "profundament penedit". El financer nord-americà ha reconegut que "aquest dia havia d'arribar".

Després de sentir la declaració, el magistrat ha determinat que Madoff ja no gaudirà més de la llibertat sota fiança que li va decretar fa tres mesos i n'ha ordenat l'ingrés a la presó. Tot apunta que Madoff coneixerà la sentència el 16 de juny.

Després de sentir-se la confessió de Madoff, l'Aliança Global d'Advocats del "cas Madoff" ha reclamat que el financer restauri els danys ocasionats als tres milions d'afectats.
Anar al contingut