Una imatge d'arxiu d'un escorxador
Una imatge d'arxiu d'un escorxador
Barcelona

Macrooperació contra 75 majoristes de carn per presumpte frau a Hisenda

Les empreses investigades haurien declarat menys beneficis dels reals i haurien fet vendes en negre per evitar el pagament d'impostos

Actualitzat
L'Agència Tributària investiga una setantena d'empreses majoristes de carn per un presumpte delicte d'estafa a la hisenda pública. Els inspectors d'Hisenda investiguen si aquestes empreses han reflectit tots els beneficis de la producció i la venda de productes càrnics en l'impost de societats.

Les empreses sobre les que s'han iniciat les inspeccions facturen prop de 650 milions d'euros.  L'operació va començar aquesta setmana, després que els tècnics de l'organisme tributari van detectar ingressos de grans quantitats de diners en els comptes corrents de les societats investigades i també en els comptes personals dels propietaris.

Els beneficis obtinguts per la venda de productes càrnics poden ser molt elevats perquè els preus de venda al públic poden arribar a quadruplicar els costos d'origen. Malgrat això, algunes d'aquestes empreses declaraven a Hisenda pocs beneficis o, fins i tot, pèrdues.

En l'operació hi intervenen 330 funcionaris de l'Agència Tributària i han actuat sobre empreses i escorxadors de Catalunya i en altres 14 comunitats.

 

Anar al contingut