Buenos Aires

Macri adopta un pla de xoc i demana que els argentins no gastin més del que tenen

El president argentí anuncia la retallada de ministeris -de 19 a 10-, l'augment dels impostos i la reducció de la despesa pública

RedaccióActualitzat

Pla de xoc a l'Argentina per evitar el desastre econòmic i social. En un missatge televisat a la nació, el president, Mauricio Macri, ha anunciat la renegociació immediata amb el Fons Monetari Internacional (FMI) de les condicions del préstec de més de 43.000 milions d'euros firmat al juny.

El president de l'Argentina ha anunciat un pla de retallades amb l'objectiu d'aconseguir un avançament d'aquests fons i ha reclamat als ciutadans que no estirin més el braç que la màniga:

"Ens hem d'enfrontar a un problema de base, que és no gastar més del que tenim. Crec que en els argentins, en tots nosaltres, ha crescut la consciència que no podem seguir gastant més del que tenim, viure per sobre dels nostres ingressos, i, molt menys, conviure amb la corrupció"

El missatge que Macri vol enviar a l'FMI és que l'austeritat marcarà a partir d'ara la seva gestió. De moment redueix els ministeris: de 19 a 10 carteres. Igualment, apujarà els impostos i reduirà la despesa pública. Tot per contenir el dèficit i calmar els mercats de deute, que tenen atrapada l'Argentina. Macri ha comparegut davant del país en un discurs llarg, solemne i, en alguns moments, de to dramàtic.

 

Ja hi ha data pel judici a l'expresidenta Fernández de Kirchner

Enmig d'aquest clima de crisi, la magistratura argentina ha fixat per al dia 26 de febrer de l'any que ve la data d'inici del judici a l'expresidenta Cristina Fernández de Kirchner. Se l'acusa d'encapçalar una organització dedicada a obtenir beneficis a través de l'adjudicació fraudulenta d'obra pública. Amb ella hi ha acusat un exministre i diversos altres càrrecs del govern que ella presidia.

Segons Cristina Fernández de Kirchner, tot és un muntatge dels partidaris del seu successor a la Casa Rosada, Mauricio Macri.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut