L'última protesta abans del tancament definitiu del restaurant de la Mola

La Diputació de Barcelona al·lega que s'ha d'aplicar un pla per preservar i conservar l'entorn i el patrimoni del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Actualitzat

Situat a més de 1.100 metres d'altura, al cim de la Mola, dins del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, aquest dilluns el restaurant de la Mola ja no podrà obrir les portes. La decisió de la Diputació de Barcelona està presa i no ha renovat la concessió del servei de restauració a la família que fa prop de 60 anys regenta l'establiment.

De res han servit les protestes dels qui hi pugen, ni les negociacions, ni les 14.000 firmes recollides. Aquest és l'últim cap de setmana que estarà obert i els clients habituals han fet una última protesta per demanar que no es tanqui el local.

"Perdem patrimoni immaterial de Matadepera perquè la Mola, sense fer soroll és un punt de reunió, de trobada de gent", deia aquest dissabte un excursionista, Narcís Riba, a TV3. Una altra assídua, Arianna Squilloni, afegia:

"Clar que pujarem, però hi ha un punt social que així es perd i un punt de mantenir l'ermita, l'església... de tenir el lloc funcionant."

Aquest cap de setmana és l'últim que el restaurant estarà obert després de prop de 60 anys (Andrea Vargas/3cat)

La Diputació de Barcelona al·lega que s'està preparant un pla d'actuacions per preservar i conservar l'entorn del parc i el patrimoni del monestir de Sant Llorenç del Munt. "Estem en un procés de canvi dels espais naturals, el canvi climàtic no és una broma, la resiliència als nostres espais naturals, no és una broma", alerta Xesco Gomar, diputat d'Espais Naturals i Infraestructura Verda de la Diputació de Barcelona:

"El parc té 70 restaurants. Jo crec que cobreix perfectament les possibles necessitats de la ciutadania."

Els excursionistes valoren el servei que suposa el restaurant (Andrea Vargas/3cat)

El pla diu que s'ha de rebaixar la pressió humana i el trànsit d'animals de càrrega, com les mules que pugen les mercaderies al restaurant. Per això la Diputació creu que s'ha de tancar el restaurant.

Per la seva banda, la família Gimferrer, propietària del restaurant, ha intentat fins a l'últim moment mantenir el negoci, almenys mentre el pla no es comenci a aplicar. "El que nosaltres proposem és continuar oberts fins que ho sàpiguen, perquè fem un servei als excursionistes, però la resposta és que no, que hem de tancar sí o sí", diu Ferran Bernadí Gimferrer, fill dels propietaris del restaurant.

Al cim, el santuari de Sant Llorenç del Munt, on hi ha el restaurant (Andrea Vargas/3cat)

Aquest dissabte, el restaurant ha penjat el cartell de complet de totes les persones que se n'han volgut acomiadar. As que encara no ho han fet, només els queda aquest diumenge. 

Qui puja a la Mola pot gaudir de vistes impressionants (Andrea Vargas/3cat)
ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut