Le Vernet

Lufthansa i Germanwings: "Impressionats i agraïts", però sense respostes

Els directius de les aerolínies han indicat que "es necessitarà temps" per conèixer què va passar amb l'avió A320 que es va estavellar als Alps francesos el passat dia 24 de març

RedaccióActualitzat

El president de Lufthansa, Carsten Spohr, i el de Germanwings, Thomas Winkelman, han visitat el lloc dels Alps francesos on el 24 de març es va estavellar l'avió A320 que volava entre Barcelona i Düsseldorf i han retut homenatge davant el monòlit a les víctimes a Le Vernet. Spohr ha indicat que "es necessitarà temps" per conèixer què va passar. En una roda de premsa, han tingut paraules d'agraïment per a tothom qui els ha ajudat en la investigació i han promès suport mantingut als familiars de les víctimes. Però no han ofert cap nova resposta sobre els fets ni han acceptat preguntes dels periodistes.

Els directius de les aerolínies s'han mostrat "profundament impressionats per la professionalitat, empatia i simpatia" que han demostrat en l'última setmana tant la policia, la gendarmeria, l'exèrcit, els metges forenses, els investigadors i tots els habitants de la zona.

També han tingut un record per a les víctimes i els seus familiars: "No només les ajudarem aquestes setmanes sinó tant com calgui. Aquesta és la meva promesa", ha dit el president de Lufhtansa.

Pel que fa als alcaldes, ha promès que el punt on va estavellar-se l'avió es convertirà en un lloc de dol per a familiars i amics de les víctimes, però que també treballaran per recuperar la zona, que atreia nombrosos senderistes, quan la investigació hagi conclòs.

La visita dels directius de les aerolínies s'ha produït l'endemà que la companyia va reconèixer que quan el copilot Andreas Lubitz va interrompre, l'any 2009, la seva formació a l'Escola de Pilots va ser per culpa d'una depressió severa. La companyia ha presentat a la Fiscalia de Düsseldorf documentació sobre aquest episodi, que inclou l'alta mèdica que li permetia reincorporar-se a l'escola. La companyia també recorda que Andreas Lubitz tenia un certificat mèdic plenament vàlid per al 24 de març, el dia de la tragèdia.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut