A Granollers, l'administració número 10 ha venut 165 sèries d'un dels quarts premis i ha repartit 33 milions d'euros
A Granollers, l'administració número 10 ha venut 165 sèries d'un dels quarts premis i ha repartit 33 milions d'euros

Catalunya pessiga 60 milions a la rifa de Nadal: la grossa, el segon, un quart i set cinquens

Sense comptar terminacions, aproximacions ni premis menors, els catalans han recuperat més d'una setena part dels diners jugats

RedaccióActualitzat

Augment de les vendes de la loteria de Nadal a Catalunya, aquest any, que han pujat un 3,63% respecte a 2022.

En total, els catalans s'han gastat més de 408 milions d'euros. Fins a 408.611.740, per ser exactes, que són 53,21 euros per habitant.

De tots aquests diners, se n'han recuperat més de 60 milions, sense comptar els diners recuperats o guanyats amb terminacions, aproximacions ni premis menors. 

Això vol dir que s'ha recuperat una mica més d'una setena part; dit d'una altra manera: una mica més d'un euro per cada 7 euros jugats.

Fins a 19,2 milions d'euros s'han recuperat amb la grossa, el número 88008. 
 

La grossa que més s'ha fet esperar

Un número, per cert, el 88008, que passarà a la història per ser la grossa de Nadal que més s'ha fet esperar. Fins ara, el cop que s'havia cantat més tard va ser quan passava un minut de la una. I aquest divendres ha estat a un quart de dues

Aquest ha estat el moment en què els nens del col·legi de Sant Ildefons l'han cantat: 


El número premiat ha estat el 88008. Ha estat un número molt repartit arreu de l'Estat i on més se n'han venut ha estat a Madrid (50 sèries) i a Jaén (20). A Catalunya, se n'han diversos números molt repartits en diverses localitats i en total s'han repartit gairebé 20 milions d'euros de la grossa. 

 

A Badalona, amb dues sèries, és on més se n'havien posat a la venda. Han repartit 8 milions d'euros. També s'han venut dècims de la grossa a Barcelona, Sant Vicenç dels Horts (una sèrie, 4 milions d'euros), Montblanc, Lleida, Tortosa (una sèrie), Manresa, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Girona, Horta de Sant Joan i Reus. 

A la capital catalana, el centre comercial les Arenes també n'han venut, de números de la Grossa: dos dècims. A banda, en aquesta mateixa administració s'han venut quatre dels vuit cinquens premis.


El primer cop que toca la grossa a Terres de l'Ebre

És la primera vegada que la grossa toca a les Terres de l'Ebre. S'hi han venut deu dècims, una sèrie, a Tortosa. I també ha tocat a Horta de Sant Joan, on se n'havia venut un dècim. 

L'administració de Tortosa on ha tocat la grossa. És el primer cop que toca a les Terres de l'Ebre
L'administració la Gegantona de la Sort de Badalona ha repartit dues sèries de la grossa de Nadal

A banda de la grossa, Catalunya s'ha endut bona part d'un quart premi, que ha caigut a Granollers. De fet, Granollers ha estat la localitat que més diners ha repartit, 33 milions.

A banda, altres localitats catalanes han pessigat una part del segon. A més, hi ha hagut set dels vuit cinquens premis que també s'han venut en terres catalanes, molt repartits


Catalunya pessiga el segon premi

Tot esperant la grossa, les 13:02 h ha sortit el segon premi, el 58303. S'ha venut a diverses poblacions de l'Estat, ha estat molt repartit. A Catalunya se n'havia posat a la venda una sèrie a Sant Joan Despí i un dècim a Palamós. També en tenia l'administració del carrer Padilla de Barcelona.

El segon premi està premiat amb 1.250.000 euros la sèrie, que conté 10 dècims. 

 
L'administració de Sant Joan Despí on han venut part del segon premi, en plena celebració

Un quart premi reparteix 33 milions a Granollers

Un dels quarts premis, el 41147, ha caigut en bona part a Granollers. A l'administració número 10, a l'avinguda Sant Esteve, prop de l'estació de trens de Granollers Centre. N'havia posat a la venda 166 sèries i finalment n'ha venut 165. Per tant, ha repartit 33 milions d'euros. 

La majoria dels dècims han estat venuts per finestreta i entre habituals del barri. Dels 1.650 dècims repartits, premiats cada un amb 20.000 euros, la majoria s'han venut a la mateixa administració, mentre que uns 200 els ha repartit un bar de la localitat, 250 més s'han venut en una empresa de Palau-solità i Plegamans i 200 més en una pastisseria de Mataró.

Les altres 19 sèries d'aquest quart premi les havien posat a la venda a la localitat salmantina de Peñaranda de Bracamonte. 

El quart premi està dotat amb 200.000 euros a la sèrie i 20.000 per dècim

Els infants de Sant Ildefons han cantat aquest premi quan ja feia tres hores que el sorteig estava en marxa, cap a les dotze del migdia.

 

93361, quart premi que passa de llarg de Catalunya

A un quart de dotze del matí ha sortit l'altre quart premi, el 93361. S'ha repartit a les demarcacions de València, Alacant i Sevilla i ha passat de llarg de Catalunya. 


El tercer premi, 31938, a l'Alt Vinalopó

El tercer premi del sorteig de la grossa de Nadal ha estat per al número 31938, que ha caigut íntegrament a Biar, a l'Alt Vinalopó, al País Valencià, a la demarcació d'Alacant. 

El nen i la nena de Sant Ildefons que han cantat un dels cinquens premis que s'ha repartit a Catalunya, el 45353

Els cinquens premis, els més matiners

El 54274 ha estat el número premiat més matiner, quan faltaven cinc minuts per tres quarts de deu del matí. Es tracta d'un cinquè premi. Ha estat venut íntegrament a Terol.

Quan faltaven cinc minuts per les deu, ha sortit un altre cinquè premi, el 45353. Ha estat molt repartit en diverses poblacions de l'Estat, també catalanes: Barcelona ciutat, Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Cornellà de Llobregat, Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), Porqueres (Pla de l'Estany) i Lleida ciutat. 

 

Quan faltaven cinc minuts per un quart d'onze, els infants han cantat un altre cinquè premi. El 88979. Ha estat molt repartit arreu de l'Estat.

N'han venut diverses administracions de Barcelona, Sils, Sarrià de Ter, Pallejà, Cervera, Tarragona ciutat, Terrassa, Montgat, Cornellà de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Castellterçol, Vilanova i la Geltrú, la Torreta (la Roca del Vallès), Sant Andreu de la Barca, la Florida (Santa Perpètua de Mogoda), Castelldefels, Molins de Rei, Calella, Igualada, Figueres, Sort, Lleida ciutat, Aitona, la Seu d'Urgell i Alcanar.

 


Cauen més de 3 milions d'euros a Salt

Quan passaven cinc minuts d'un quart d'onze, ha sortit un altre cinquè premi, el 92023. La gran majoria de sèries d'aquest número,130, estaven a l'administració número 1 de Salt (Gironès), que n'ha acabat venent 52. Per tant, han repartit 3,12 milions d'euros

 A Mataró se n'han venut 10 sèries i altres localitats estatals també n'han repartit algunes. 

 


Dècades jugant al 01568 a Torreforta

El cinquè cinquè premi en sortir, quan faltaven cinc minuts per tres quarts d'onze, ha estat el 01568. Ha estat molt repartit arreu de l'Estat, però les localitats que en tenien més sèries són Pineda de Mar (35) i Tarragona (30), concretament al barri de Torreforta.

A l'administració La Bruixa de Plata del barri tarragoní fa dècades que juguen a auqest número i finalment n'han venut 27 sèries, ja que 3 les han tornades. Així doncs, han repartit 1,6 milions d'euros

Aquest cinquè premi també s'ha repartit a l'Hospitalet de Llobregat, Llinars del Vallès, l'Ametlla de Mar, la Pineda (Vila-seca), Blanes, Vilafranca del Penedès, Barcelona ciutat, Badalona, Terrassa, Manresa i la Jonquera

 

Gairebé a les onze del matí, ha sortit un altre cinquè premi. El 86007. Ha estat també molt i molt repartit arreu de l'Estat i s'ha venut a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Lleida, Vila-seca i Sarral (Conca de Barberà)

 

A dos quarts tocats de dotze, ha sortit un altre cinquè premi, el 57421. Ha estat molt repartit en diverses localitats de l'estat, entre elles Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Mataró, Terrassa, Montgat, El Prat de Llobregat, Rubí, Sabadell, l'Estartit, el Vendrell.

 

Un altre cinquè premi, el 37038, ha caigut a diverses localitats de l'Estat, entre elles l'Hospitalet de Llobregat

 


La grossa i quatre cinquens premis, venuts al centre comercial les Arenes

Quatre dels vuit cinquens premis que hi ha, el 45353, el 88979, el 01568 i el 57421 s'han venut al centre comercial de les Arenes de Barcelona. Aquesta administració també ha venut dos dècims de la grossa. 

Expectació a l'administració de loteries del centre comercial les Arenes, que ha venut tres cinquens premis (CCMA)


Dos cinquens premis, al Carrefour de Terrassa

D'altra banda, hi ha dos cinquens premis que han estat venuts també al mateix punt de venda del centre comercial Carrefour de Terrassa, el que hi ha al costat de la carretera C-58. Són el 88979 i el 01568.


Dos cinquens premis, a l'administració número 6 de Cornellà 

L'administració número 6 de Cornellà també ha repartit dos cinquens premis, el 45353 i el 88979. 

Alberto Romero, propietari de l'administració El Mercat de Cornellà de Llobregat, que ha repartit dos cinquens premis

 

Com funciona el sorteig?

Hia dos bombos. En un d'ells, hi ha 100.000 boles -dels números del 00000 al 99999-, i l'altre inclou les 1.807 boles que definiran els premis.

A les 9 del matí es remenen tots dos bombos i, a partir d'aquí, els infants de Sant Ildefons començaran a extreure i cantar les boles de números i premis.

Enguany, hi ha 14 nenes i 9 nens de Sant Ildefons. Han de tenir com a mínim 8 anys, la veu clara i fluidesa verbal. Des de mitjans de d'octubre treballen per polir la seva veu. 

El sorteig acostuma a durar unes quatre hores i acaba quan al bombo de premis ja no hi queda cap bola.

Es fa en un Teatre Real de Madrid amb 600 espectadors engalanats per a l'ocasió, amb tot tipus de complements i disfresses


Catalunya, on més diners es gasten

Catalunya, amb una mica més de 432 milions d'euros, és la tercera comunitat autònoma de l'Estat on més diners es gasten en el sorteig de Nadal, per darrere de Madrid, amb 549 milions, i Andalusia amb 501 milions.

I és que, segons la Societat Estatal Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE), en territori català s'han venut uns 2.160.000 bitllets, fet que suposa una despesa per habitant de 55,49 euros, encara que la demarcació de Lleida supera àmpliament aquesta mitjana amb 117,42 euros per ciutadà.

Això dona pistes que aquest divendres 22 de desembre, seran molts els catalans pendents de la clàssica cantarella dels nens i nenes de Sant Ildefons. Aquests infants seran els responsables de repartir 2.590 milions d'euros en premis, 70 milions més que l'any passat, entre els 185.000 dècims emesos. 
 

1.807 premis

Hi ha un total de 1807 premis tot i que els principals en són cinc i la resta, és el que es coneix com a menudalla:

  • La grossa (primer premi): 4.000.000 euros per sèrie, 400.000 euros per dècim.
  • Segon premi: 1.250.000 euros per sèrie, 125.000 euros per dècim.
  • Tercer premi: 500.000 euros per sèrie, 50.000 euros per dècim.
  • Quarts premis (dos en total): 200.000 euros per sèrie, 20.000 euros per dècim.
  • Cinquens premis (vuit en total): 60.000 euros per sèrie, 6.000 euros per dècim.
  • Premis menors (1.794 en total): 1.000 euros per sèrie, 100 euros per dècim.
Els premis es repartiran entre els 185.000 dècims emesos (Europa Press)


Quant toca per euro jugat en cada premi de la Loteria de Nadal?

Quan s'expliquen els diferents premis del sorteig de la Rifa de Nadal, gairebé sempre se cita l'import que es guanyarà per dècim, però què passa si es juga amb participacions i no amb un dècim sencer? Si aquest fos el cas, aquesta serà la quantitat que es guanyarà per euro jugat:

  • La grossa (primer premi): Per cada euro que es jugui, l'afortunat s'emporta 20.000 euros.
  • Segon premi: En aquest cas, 1 euro jugat equival a 6.250 euros.
  • Tercer premi: Cada euro jugat té un premi de 2.500 euros.
  • Quarts premis (dos en total): La persona afortunada guanya 1.000 per euro jugat.
  • Cinquens premis (vuit en total): Equival a 300 euros per euro jugat.
  • Premis menors (1.794 en total): En aquest cas, es cobrarien 5 euros per cada euro jugat.

 

 

ARXIVAT A:
Loteria
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut