L'Open Arms, bloquejat i multat a Itàlia per rescatar dues pasteres sense permís

El govern italià ha bloquejat l'activitat de rescat al Mediterrani de vaixells de tres ONG en només tres dies

Redacció/Agències

Open Arms i Sea-Eye han denunciat aquest dimecres que el govern italià ha bloquejat les seves activitats de rescat al Mediterrani. A més, en el cas de l'ONG catalana, també els ha imposat una multa.

L'organització presidida per Òscar Camps explica que Itàlia ha imposat un bloqueig administratiu de 20 dies a les seves activitats i els ha retingut al port de Marina di Carrara, així com una multa de 10.000 euros per salvar, sense autorització, unes embarcacions de migrants que estaven en perill d'enfonsar-se. El vaixell de l'ONG va desembarcar 195 migrants al port de Carrara, a la regió de la Toscana.

"Primer et demanen ajuda per fer desenes de rescats perquè la Guàrdia Costanera no té combustible, però després t'apliquen el 'decret Meloni', que limita els rescats a un. La política intentant deformar el dret marítim internacional", ha afirmat Camps. L'ONG, en una piulada, denuncia que la sanció atempta contra les regles internacionals del mar.


Sea-Eye, també bloquejada

Sea-Eye, per la seva banda, ha explicat que el govern italià ha bloquejat durant 20 dies les activitats al marc del vaixell de rescat Sea-Eye 4, després que la tripulació rescatés 114 persones en tres missions diferents durant el cap de setmana.

"Se'ns acusa altra vegada d'haver portat a terme diverses operacions de rescat, però si no les haguéssim fet, la gent hauria mort", ha afirmat el president de l'organització, Gorden Isler, en un comunicat.

El vaixell de rescat 'Sea-Eye 4', en una imatge d'arxiu
El vaixell de rescat "Sea-Eye 4", en una imatge d'arxiu (Europa Press/Jens Büttner)

Tres ONG bloquejades en tres dies

Aquest dilluns, les autoritats italianes van bloquejar temporalment un vaixell de rescat de Sea-Watch, l'Aurora, en represàlia per haver atracat a l'illa de Lampedusa i no en un altre port assignat, tot i que l'ONG alemanya ja havia avisat que no podia arribar tan lluny per desembarcar els 72 migrants i refugiats que duia a bord.

El govern italià, liderat per Georgia Meloni, és objecte de crítiques per part d'ONG internacionals per abanderar una política que castiga els migrants dificultant les operacions de salvament al Mediterrani, i ignorar les penúries i abusos que pateixen als mateixos països amb qui firmen acords, com Tunísia o Líbia.

ARXIVAT A:
MigracionsItàliaOpen Arms
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut