Mohamed bin Salman hauria ordenat l'assassinat de Jamal Khashoggi (Reuters)
Mohamed bin Salman hauria ordenat l'assassinat de Jamal Khashoggi (arxiu Reuters)

L'ONU veu "proves creïbles" que impliquen el príncep saudita en la mort de Khashoggi

La ponent especial sobre execucions extrajudicials demana que s'obri una investigació penal a Bin Salman i alts càrrecs saudites

Actualitzat

Un informe de l'ONU conclou que hi ha indicis creïbles de la responsabilitat del príncep saudita Mohamed bin Salman en la mort del periodista Jamal Khashoggi. L'informe insta les Nacions Unides a obrir una investigació suplementària sobre la responsabilitat d'alts mandataris saudites, incloent-hi el príncep hereu, en l'assassinat.

 

El periodista assassinat Jamal Khashoggi, dissident del règim saudita (arxiu Reuters)

 

La ponent especial sobre execucions extrajudicials de l'ONU, Agnès Callamard, ha estat investigant durant sis mesos la desaparició de Khashoggi, a qui es va veure per última vegada a l'octubre al consolat de l'Aràbia Saudita a Istanbul, on havia anat per gestionar papers per casar-se. Allà hauria estat assassinat.

 

El periodista Jamal Khashoggi i la seva parella entrant a casa seva el dia de la desaparició (arxiu Reuters)

 

La relatora considera que el periodista, columnista del Washington Post i crític amb el règim del seu país, va ser víctima d'una execució deliberada i premeditada, i que l'estat d'Aràbia Saudita n'és responsable, segons la legislació internacional de drets humans.

L'experta demana al secretari general de l'ONU, Antonio Guterres, que obri una investigació suplementària de natura penal sobre la responsabilitat individual d'alts càrrecs saudites, entre els quals el príncep hereu, Mohamed Bin Salman.

 

Pregària per Khashoggi a Istanbul (arxiu Reuters)

En l'informe també recomana que les sancions que ja hi ha contra els 17 presumptes autors materials del crim s'ampliïn a Bin Salman i els seus béns personals a l'estranger.

ARXIVAT A:
Jamal KhashoggiAràbia SauditaDrets humans
Anar al contingut