Caracas

L'ONU denuncia que Veneçuela vulnera tots els drets humans

L'ONU denuncia detencions arbitràries, maltractaments, tortures d'opositors i, a més, afegeix que en l'últim any i mig han mort per resistència a l'autoritat 6.856 persones

Actualitzat

L'ONU pressiona el règim veneçolà de Maduro amb un nou informe. Ha sigut l'alta comissionada de l'ONU pels Drets Humans, Michelle Bachelet, la que ha presentat les dades de greus crims d'estat.

Feia 15 anys que l'ONU no havia pogut fer un informe dels drets humans a Veneçuela sobre el terreny. I les conclusions presentades aquest divendres són catastròfiques.

 

 

S'hi estan violant, directament o indirectament, tots els drets humans. els civils, els polítics, els econòmics, els socials i també els culturals Les Nacions Unides denuncien detencions arbitràries, maltractaments i tortures d'opositors, però una xifra esgarrifosa destaca per sobre de tot: en l'últim any i mig han mort per resistència a l'autoritat 6.856 persones, segons dades del mateix govern de Maduro.

Michelle Bachelet, alta comissionada pels Drets Humans de l'ONU:

"La meva oficina també ha documentat un ús excessiu de la força en operacions de les forces d'acció especial amb múltiples morts, majoritàriament homes joves. Moltes podrien ser execucions extrajudicials i s'haurien d'investigar."

L'ONU demana el desmantellament de les forces especials de la policia, responsables de moltes d'aquestes morts, i dels anomenats col·lectius populars, que, segons l'informe, són un instrument per infondre por a la població.

 

 

El govern de Maduro ha rebutjat l'informe i hi ha presentat 70 al·legacions. William Castillo, viceministre d'Afers Estrangers de Veneçuela:

"Resulta incomprensible el contingut d'aquest informe dominat per una selecció selectiva i parcialitzada. Un escrit sense rigor científic amb greus errors metodològics i que sembla calcat d'informes anteriors."

 

 

Qui no ha desaprofitat la publicació de l'informe ha estat el líder opositor Juan Guaidó:

"Ho dic clar: Veneçuela viu, ara, una dictadura."

Avui, el règim chavista ha excarcerat 22 presos polítics.

ARXIVAT A:
VeneçuelaNicolás Maduro Juan Guaidó
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut