Londres

Londres alerta els seus ciutadans de l'elevada amenaça terrorista a Espanya

Espanya és un dels destins més sol·licitats entre els britànics. El Ministeri d'Afers Estrangers del Regne Unit, el Foreign Office, alerta al seu web que el nivell d'amenaça per terrorisme és elevat. "Els atacs poden ser indiscriminats i incloure llocs freqüentats per turistes". Per això recomana als seus ciutadans que viatgin a Espanya que extremin les precaucions i segueixin les instruccions de la policia local i les autoritats.

Actualitzat
El Foreign Office assegura que les autoritats espanyoles són conscients de la situació, i que en cas necessari posaran en marxa mesures per garantir la seguretat de la població.

El ministeri cita les darreres accions de la banda terrorista ETA. Així, fa referència a l'atemptat a l'illa de Mallorca en què han mort dos guàrdies civils i recorda que ha tingut lloc en una zona turística. També parla de l'explosió d'una furgoneta bomba a prop d'una caserna de la Guàrdia Civil a Burgos el 29 de juliol; de l'atemptat del 19 de juny, en què un cotxe bomba va matar un policia a Bilbao, i del cotxe bomba que el 9 de febrer va esclatar al Campo de las Naciones de Madrid.

El comunicat explica que els britànics no són objectiu d'ETA, però això no els eximeix de ser víctimes d'un atac. El Foreign Office també recorda els atemptats de l'11 de març a Madrid, en què 192 persones van perdre la vida, i que van ser obra d'un grup vinculat a Al-Qaeda.

Anar al contingut