Barcelona

L'obra "Germanes" rep el Premi Butaca al millor muntatge teatral

Premià de Mar ha tornat a acollir, un any més, el lliurament dels setze guardons dels Premis Butaca de teatre i cinema. L'obra "Germanes", escrita i dirigida per Carol López, ha estat guardonada amb el premi al millor muntatge teatral, i una de les seves actrius, Maria Lanau, el premi a la millor actriu de repartiment. Els guardons als millors actor i actriu han recaigut a Lluïsa Castell pel seu paper a "Què va passar quan Nora...", i a Pere Arquillué per "El silenci del Mar". També s'ha reconegut la feina de Julio Manrique per la direcció de "La forma de les coses" del Teatre Lliure i La Troca. En l'apartat de cinema, Josep Maria Pou i Aina Clotet han estat considerats els millors actor i actriu per "Barcelona, mapa d'ombres" i "53 dies d'hivern", respectivament.

Actualitzat
Els Premis Butaca han guardonat Julio Manrique, no només per ser el millor director de teatre, sinó també per haver dirigit el millor muntatge de petit format.

El premi a la millor pel·lícula ha recaigut a la cinta "El orfanato", de Juan Antonio Bayona, i el millor espectacle de dansa a "El salt de Nijinski", d'Art Trànsit Dansa. La companyia Dagoll Dagom també ha rebut un premi, en aquest cas el de millor musical per "Boscos Endins".

Durant la gala, que s'ha fet al pavelló d'esports de Premià de Mar, també s'hi han lliurat dos premis honorífics. Un, per al director de teatre Ricard Salvat i l'altre, per als escenògrafs germans Salvador per la seva trajectòria.

"Teatral.net" i el programa "Cinema 3" del Canal 33 s'han endut els premis al millor mitjà de difusió de teatre i al millor de cinema, respectivament.
Anar al contingut