"La Jauría" (Teatro Kamikaze)
"La Jauría" (Teatro Kamikaze)

L'obra de Jordi Casanovas sobre el cas de La Manada, doblement premiada als Max

L'actor Lluís Homar i l'actriu, directora i dramaturga Marta Aran, distingits, també, amb els guardons teatrals

Redacció/AgènciesActualitzat

El dramaturg Jordi Casanovas va escriure l'obra "Jauría" a partir de les transcripcions del judici a La Manada. La peça teatral està construïda amb les declaracions que en van fer la víctima i els acusats i que van publicar els mitjans de comunicació. Es tracta d'una ficció documental que es basa en els fets que van passar el 7 de juliol a Pamplona durant les festes de San Fermín quan cinc homes, autoanomenats La Manada, van violar en grup una dona.

"Jauría" s'ha emportat el Premi Max al Millor Espectacle de Teatre i Casanovas, el de Millor Adaptació Teatral. La gala d'entrega s'ha fet a Màlaga i els guardonats l'han dedicat a la protagonista real, la víctima de La Manada.

 

 

 

L'actor Lluís Homar ha estat un altre dels catalans premiats en la XXIII edició dels Premis Max. S'ha endut el seu segon Max al millor actor protagonista, en aquesta ocasió, per "La neta del senyor Linh".

Lluís Homar

El jurat ha destacat que, en aquest muntatge teatral, Homar fer una demostració del seu "enorme" talent interpretant tots els personatges de l'obra. El primer Max de l'actor català el va rebre per "Terra baixa", on també representava tots els papers.

"En aquests moments això ajuda a mantenir i donar suport a l'art i la cultura, que és fonamental."

 

Marta Aran

L'actriu, directora i dramaturga Marta Aran ha rebut el guardó a Millor Autoria Revelació per "Els dies mentits". El jurat ha reconegut un monòleg sobre l'absència d'orgasmes en les relacions sexuals i el tabú que suposa aquesta circumstància.

"La vam fer per parlar d'aquest tema, que se'n fes difusió i que totes les persones que havien tingut anorgasme o no tenien un plaer sexual poguessin sentir que no estaven soles."

L'adaptació de "Doña Francisquita" de Lluís Pasqual i la coproducció de dansa del Mercat de les Flors "Gran Bolero" també han estat reconegudes.

Els Max consten de 19 categories a concurs i tres premis especials.

Aquesta edició s'han fet sota el lema "L'art d'escoltar" i ha estat dirigida per Joaquín Casanova i Elisa Ramos, responsables de la companyia andalusa La Maquiné.

 

 

 

ARXIVAT A:
TeatreLa Manada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut