Barcelona

Llum verda al pla per impulsar l'ús del vehicle elèctric a Catalunya

El govern ha donat llum verda a un pla per impulsar l'ús del vehicle elèctric a Catalunya. L'estratègia preveu que, d'aquí a cinc anys, hi hagi 76.000 vehicles d'aquest tipus i més de 91 punts de recàrrega repartits pel país. La iniciativa comporta una inversió de més de 252 milions d'euros en dos anys. En aquest context, el president Montilla és avui a la Xina amb l'objectiu d'aconseguir que la indústria xinesa de l'automòbil inverteixi a Catalunya.

Actualitzat
Les bateries del cotxe elèctric són el cor d'aquests vehicles i el que en determina el cost final, perquè poden valer al voltant de 20.000 euros. A tot l'Estat no hi ha ningú que les fabriqui a gran escala, i si la indústria catalana vol reorientar-se, haurà d'omplir el forat. És un dels àmbits on la Generalitat vol ajudar a trobar un fabricant d'aquí que se n'encarregui, o bé captar inversors estrangers que s'estableixin a Catalunya.

L'objectiu del pla

Del que es tracta, en definitiva, és d'aprofitar l'oportunitat que obre la reconversió mundial del sector de l'automòbil cap als vehicles elèctrics, i tornar a trobar l'espai que s'ha anat perdent per la competència de països més barats. Hi ajudaria el fet que aquí hi hagués un mercat potent, i la Generalitat s'ha marcat l'objectiu de passar dels 600 vehicles elèctrics d'avui -entre cotxes, motos, furgonetes i autobusos-, fins a 76.000 l'any 2015.

Instal·lar punts de recàrrega

Molts ajuntaments han començat a instal·lar punts de recàrrega, i el govern vol coordinar els esforços de les diferents administracions. En aquest, si avui hi ha uns 130 punts de càrrega públics, d'aquí a cinc anys s'hauria d'arribar als 7.600. El pla preveu donar ajudes a la compra de vehicles elèctrics, i tota mena de mesures per incentivar-ne l'ús, com ara una rebaixa en els peatges.

Fins al 2012, la despesa compromesa per la Generalitat és de més de 5 milions d'euros, i s'espera captar-ne fins a 60 milions dels programes impulsats pel Ministeri d'Indústria.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut