Llum verda a l'ingrés mínim vital al Congrés, amb l'única abstenció de Vox

Finalment, el PP vota a favor de l'ajuda per combatre la pobresa, que ja rebran unes 300.000 persones aquest mes

RedaccióActualitzat

L'ingrés mínim vital ha rebut l'aval del Congrés dels Diputats. Ho ha fet amb una votació gairebé insòlita, amb el suport de tots els grups -també del PP- i amb l'única abstenció de Vox.

El decret llei que regula aquesta ajuda contra la pobresa i per la inclusió social, que oscil·la entre els 461 i els 1.100 euros, ha quedat aprovat al ple del Congrés amb 297 vots a favor, 52 abstencions i cap vot en contra. La tramitació pel procediment d'urgència també s'ha aprovat gairebé per unanimitat.

Aplaudiments a la bancada socialista un cop aprovat l'ingrés mínim vital (EFE/Ballesteros)

 

Tant el vicepresident segon del govern espanyol i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, com el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, han destacat que la mesura "dignifica el país".

Iglesias ha retret a alguns partits de l'oposició que s'haguessin referit a l'ingrés mínim vital com "la pagueta" i els ha acusat de "faltar al respecte a compatriotes que s'han d'esforçar per omplir la nevera".

Escrivá ha avançat que, aquest mateix mes de juny, unes 300.000 persones ja rebran l'ajuda.

Consens que dura poc

L'ampli consens amb què s'ha aprovat, però, s'ha esquerdat aviat, perquè els partits han demanat introduir-hi canvis. Tot i votar-hi a favor, el PP ha anunciat que vol introduir esmenes al decret llei. Els populars han justificat que, finalment, hagin aprovat l'ingrés perquè queda "molt lluny" de la "renda universal" que defensava Podem.

Vox s'ha abstingut, menystenint la mesura, que ha considerat "el preu pel pacte amb el diable", en referència a l'acord de govern del PSOE amb Podem.

La resta de formacions han aplaudit l'aprovació. ERC ho ha considerat una "victòria de l'esquerra" i JxCat ha demanat que l'ajuda la gestionin les autonomies, com passa al País Basc i a Navarra.

 

 

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasPobresaPSOEUnides PodemPPVox
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut