Barcelona

Lluís Prenafeta s'emociona en la presentació d'"El malson"

L'exalt càrrec de la Generalitat en els anys de CiU i un dels imputats en la trama Pretòria, Lluís Prenafeta, ha presentat el seu llibre, "El malson", que, segons ha dit, li hauria agradat no viure. Prenafeta, que s'ha posat a plorar en la lectura del discurs, ha estat ovacionat per les més de cent persones que han assistit a l'acte de presentació del llibre a Barcelona. Ha assegurat que no és un llibre "amarg", sinó que explica experiències dures amb un punt d'ironia. Ha qualificat de "genuïnament kafkiana la història del jutge que acaba sent jutjat per altres jutges", amb referència a Baltasar Garzón, que va ser qui va instruir el cas.

Actualitzat
L'exsecretari general de la Presidència també s'ha referit als exfiscals José María Mena i Carlos Jiménez Villarejo. "Van ser condecorats amb la Creu de Sant Jordi pel govern de la Generalitat; em sembla que no cal explicar per què els van premiar", ha dit.

Crítica als periodistes

"Hi ha determinats periodistes que sovint fan de jutges, s'atreveixen a dictar sentències sense coneixement de causa", ha lamentat Prenafeta, que ha afegit que alguns periodistes no tenen "dignitat professional" i manipulen i confonen l'opinió pública.

Per la seva banda, Vicent Sanchis -que ha escrit el pròleg del llibre i ha col·laborat en la redacció- ha explicat que l'uneix una profunda amistat amb Prenafeta i que amb aquest llibre pretenen denunciar "una sèrie de distorsions molt greus que afecten el funcionament de la societat".

A "El malson" (Editorial Columna), Prenafeta relata com ha viscut els darrers mesos des que el van detenir, el 26 d'octubre del 2009, i els seus dies a la presó, primer a Soto del Real, a Madrid, i més tard, quan van els van traslladar a Barcelona, a Brians, i també fa referència a la seva dona i els seus fills.

Així mateix, dedica un capítol, titulat "La raó de ser del catalanisme", a reivindicar la necessitat d'un canvi de govern, en considerar que és necessària "una política eficaç i resolutiva" a Catalunya i demana tornar al catalanisme "com a únic instrument eficaç que pot garantir un bon govern, un projecte de país i una política solvent que ho faci possible".

Assegura que no hi ha altra alternativa "que no comporti submissions, dependències o directament assimilacions". Prenafeta evidencia el seu suport explícit a Artur Mas, candidat de CiU a les autonòmiques, que coneix des de fa molts anys. "Per experiència pròpia, i no només per fe cega i fatalisme, sé que pot liderar un projecte com el que necessita Catalunya".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut