Una cambrera en un hotel del centre de Barcelona

Lleuger repunt de l'atur a Catalunya mentre creix l'ocupació entre les dones 

A Espanya, continua la tendència a la baixa de l'atur, que s'ha reduït en 24.573 persones al novembre per l'impuls del sector serveis

Actualitzat

El nombre de persones registrades a les llistes de l'atur ha patit un lleuger repunt a Catalunya al novembre: el mes va acabar amb 214 aturats més que l'octubre. En total, hi ha 339.907 persones sense feina registrades al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), la xifra més baixa en un mes de novembre des del 2007. 

Els aturats han crescut per segon mes consecutiu per l'increment del sector serveis però ho han fet amb menys intensitat que a l'octubre (+1,2%). 

Ara bé, ara hi ha menys aturats que fa un any. Concretament, 9.075 menys, xifra que suposa un descens del 2,6%.

Pel que fa al conjunt d'Espanya, l'atur continua la tendència a la baixa i s'ha reduït en 24.573 persones al novembre per l'impuls del sector serveis. Aquesta és la segona caiguda més gran en un mes de novembre, sense tenir en compte la crisi de la pandèmia. 

A Espanya, en total, hi ha més de 2,7 milions de persones sense feina: és el cop que n'hi ha menys en un mes de novembre des del 2007. 

L'atur ha baixat en tots els sectors, però ha pujat entre el col·lectiu d'estrangers, tant els comunitaris com els de països no europeus. En general, les dones els redueixen. 


Cauen les contractacions a Catalunya

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social, a Catalunya les contractacions han caigut un 0,04%. En relació amb l'octubre, hi ha 1.316 afiliats menys. En total, hi ha 3.713.356 persones cotitzant a la Seguretat Social. 

En relació amb fa un any, hi ha hagut un creixement, el més fort d'entre totes les autonomies. Ara hi ha 95.444 persones més cotitzant que fa un any (+2,6%). 

Les afiliacions pugen a Barcelona i baixen a Tarragona, Lleida i Girona per l'efecte de la fi de la temporada turística. 


Les dones ja són el 47% d'afiliades a la Seguretat Social

Mentrestant, arreu d'Espanya, els afiliats a la Seguretat Social també han baixat lleugerament (-0,06%). Ara bé, les dones sumen més cotitzants que mai i ja representen el 47% dels afiliats arreu d'Espanya.

Quant als sectors, es perden moltes contractacions a l'hostaleria per la fi de la temporada turística. 

 


 

 

ARXIVAT A:
Atur
Anar al contingut