Lleida

Lleida, primera ciutat de l'Estat que prohibeix la burca als equipaments públics

Lleida és la primera localitat catalana i de l'Estat que regularà l'ús de la burca. El ple municipal de l'Ajuntament ha aprovat aquest divendres una moció per prohibir aquesta peça de vestir als espais públics. La moció, presentada per CiU, ha tirat endavant gràcies al suport majoritari del PSC. En total hi ha hagut 23 vots -CiU, PSC, PP i un regidor no adscrit-, un en contra, d'ICV, i dues abstencions, d'ERC. Un estudi jurídic encarregat per l'Ajuntament avala les competències del consistori per prohibir l'ús de la burca als equipaments públics, però no al carrer.

Actualitzat
La moció prohibeix la peça de roba en els espais de titularitat pública i demana a la Generalitat i al Congrés que obrin un debat i una normativa per regular aquells aspectes que els ajuntaments no poden legislar.

Igualtat de gènere i no-discriminació

Abans del ple, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ja explicava que "els ajuntaments només poden regular el que fa referència als accessos i la permanència als equipaments públics com ara centres culturals i esportius, pavellons, centres educatius, etc.".

Ros ha volgut deixar clar que la iniciativa no va en contra de ningú. "Respectem totes les religions i les identitats culturals, però també demanem respecte als valors de la nostra societat, com la igualtat de gènere. Determinades maneres de vestir que tapen totalment la dona entren en contradicció amb els criteris d'igualtat."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut