Es poden presentar ofertes de compra fins al 25 d'abril (Pere Joan Álvarez)
Catalunya al dia

Lleida, més a prop de tornar a tenir multicine després de nou anys: subhasten els Lauren

Abans que s'acabi l'any, els lleidatans podrien recuperar l'únic multicinema que hi havia a la ciutat, al barri de Cappont, i que va tancar el 2015

Enllaç a altres textos de l'autor

Pere Joan Álvarez

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Lleida

@PereJoanAlvarez
Actualitzat

Aquest juliol farà nou anys que els cinemes Lauren de Lleida van abaixar la persiana. A la cartellera hi havia, entre d'altres, la comèdia francesa "Déu meu, però què t'hem fet? i "El niño", la pel·lícula de Daniel Monzón protagonitzada per Luis Tosar. En aquell moment, es va dir que el tancament només duraria tres mesos per poder digitalitzar les sales, però la reobertura no va arribar mai. Ara, però, això pot canviar.

Les instal·lacions dels Lauren, al barri de Cappont, han sortit a subhasta i ja hi ha tres empreses interessades en la compra, dues de les quals són del sector en l'àmbit estatal i ja gestionen altres sales de cinema. Luis María Arnaiz, director de Subhastes Trademat --encarregada de la liquidació--, té clar que surten amb avantatge:  

"Qui té més opcions de quedar-se l'edifici és qui vulgui mantenir-lo com a cinema, perquè ja té la infraestructura. Haurà de modernitzar les sales i canviar-les una mica, però ja té una part important feta."


Edifici abandonat i vandalitzat

Sigui com sigui, qui s'acabi quedant les instal·lacions dels antics cinemes Lauren haurà de fer algunes obres. Les pantalles de les 13 sales del complex estan malmeses, alguns seients aixecats i els lavabos, inservibles. Fins i tot hi ha hagut okupes.

La majoria de les pantalles de projecció estan esquinçades (Luis María Arnaiz)

De fet, l'Ajuntament de Lleida ha multat l'empresa propietària tres vegades per no mantenir l'edifici en condicions. En diverses ocasions se'ls ha demanat que es netegi, es revisi i es reparin les parts malmeses de la coberta i que s'eliminin els grafits i la brutícia de les façanes.

Les instal·lacions de l'antic Lauren fa nou anys que no es fan servir (Luis María Arnaiz)

Luis María Arnaiz creu, però, que en poc temps es podria reobrir el cinema.

"No hi ha dubte que és una oportunitat poder comprar una sala de cinema que ja té llicència i que pot reobrir en tres mesos o després de l'estiu com a molt."

La subhasta finalitzarà el 25 d'abril. A més de les sales de cinema, també surten a subhasta 200 places de pàrquing. Tot plegat està valorat en uns sis milions d'euros.
 

Quina oferta de cinema hi ha a Lleida?

Les instal·lacions de l'antic multicinema Lauren estan situades en una zona d'oci de referència del barri de Cappont i, mentre van funcionar, es van convertir en un pol d'atracció per a restaurants i bars de la zona. Per trobar una oferta semblant, els lleidatans han de fer poc més de 15 minuts en cotxe per anar a Alpicat. I és que al centre de la ciutat --a l'eix comercial-- només hi ha un cinema independent i de petit format, el Funatic

Anys enrere, ja fa 22 anys, un dels cinemes de referència al centre de Lleida era el Lumière, que justament va tancar mesos després de la inauguració del multicinema Lauren a Cappont. Al centre històric també hi havia el cinema del Teatre Principal, que avui també és història.

 

ARXIVAT A:
Cinema
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut