L'Institut Agrícola aplaudeix el suport del Parlament per reconsiderar l'ampliació de la ZEPA del delta del Llobregat

Actualitzat

ACN El Prat de Llobregat - L'Institut Agrícola Català Sant Isidre celebra la moció aprovada al Parlament que insta el Govern a revisar la nova proposta de la ZEPA i dona per fet que queda tombada la planificació de l'executiu. En un comunicat, l'associació ressalta que la moció insta el Govern a treballar per aconseguir un consens majoritari i considera que l'aprovació del text "evidencia la inexistència d'un Pla de Gestió de l'actual ZEPA". L'Institut sosté que la proposta de la Generalitat "significava la ruïna" de la indústria agroalimentària del Baix Llobregat. "Es posa de manifest que teníem raó quan afirmaven que el creixement econòmic de la indústria agrícola i la protecció ambiental són compatibles, i que l'ampliació de la ZEPA no era la solució", asseveren.

L'Institut Agrícola ha valorat "molt positivament" la moció promoguda pel PSC, que ha tingut el suport de Junts, Vox, Cs PP i el diputat no adscrit. En un comunicat emès aquest dijous poc després de l'aprovació del text a la cambra catalana, l'entitat assegura que la gestió del Departament d'Acció Climàtica queda esmenada després d'aquesta moció, i recalca que el Govern "haurà d'arxivar" la seva proposta d'ampliació de la ZEPA

La patronal també valora que els grups han instat el Govern a fer diverses inversions per protegir el medi ambient i els espais naturals, i a modificar la normativa del Parc Agrari per facilitar la modernització de les explotacions. Finalment, celebra que el text insti el Govern a fer les millores necessàries per evitar inundacions als camps quan hi ha temporal.

Anar al contingut