Barcelona

L'impost sobre els pisos buits es començarà a aplicar l'1 de març

La Generalitat preveu recaptar 8 milions d'euros l'any amb la taxa, que es destinaran a la compra d'habitatges per a lloguer social

RedaccióActualitzat

L'impost sobre els pisos buits es començarà a aplicar l'1 de març. En la reunió setmana del govern de la Generalitat s'ha aprovat el desplegament de la taxa que grava els pisos de bans i grans propietaris, com fons d'inversió, que estiguin desocupats de manera permanent durant més de dos anys "sense causa justificada". Per aquesta via, el govern de Carles Puigdemont pretén ingressar 8 milions d'euros anuals, que es destinaran a la compra d'habitatges per a lloguer social.

En quedaran exempts els habitatges protegits amb qualificació oficial vigent, els habitatges situats en zones d'escassa demanda acreditada, els posats a disposició de programes socials d'habitatge o els apartaments turístics.

"S'aplicarà a uns 8.300 habitatges que estan en condicions per viure-hi i en algun dels 72 municipis on hem detectat que hi ha necessitat d'habitate social", ha explicat la consellera de Governació, Administracions Pùbliques i Habitatge, Meritxell Borràs.

La consellera ha afegit que, ara mateix, el registre d'habitatges buits indica que hi ha 47.000 pisos de bancs sense ocupar, dels quals un 58% són als municipis amb aquesta demanada de lloguer a preus assequibles per a famílies necessitades.

Segons la consellera, en l'últim any, s'ha destinat 85 milions d'euros, "més diners que mai", a ajudar 70.000 famílies perquè "no perdin l'habitatge o en puguin disposar".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut