Barcelona

L'impacte del Mobile World Congress

RedaccióActualitzat

Demà, dilluns, comença a Barcelona una nova edició del Mobile World Congress. Quatre dies en què la ciutat es converteix en el centre del món de la tecnologia mòbil. Quatre dies de xifres rècord, amb dos grans focus d'atenció, la Fira de Gran Via i Montjuïc.

D'una banda, a Montjuïc es fa la tercera edició del 4YearsFromNow, el saló dedicat als emprenedors tecnològics. Un espai que aquest any dobla la superfície i que acollirà 12.000 assistents.

La gran cita, però, és l'onzena edició del Mobile World Congress a la Fira de Gran Via.

Les xifres

A la Fira de Gran Via, en 110.000 metres quadrats de superfície neta d'exposició, s'hi esperen més de 95.000 assistents.

Hi haurà 2.100 empreses expositores (174 espanyoles, entre les quals 88 de catalanes), 4.000 periodistes i analistes, 160 delegacions governamentals.

El Congrés crea 13.000 llocs de treball directe i temporal i es calcula que generarà un impacte econòmic a la ciutat de Barcelona de 460 milions d'euros.

 

Protagonistes

Mark Zuckerberg, fundador de Facebook

Lewis Hamilton, pilot de Fórmula 1

Tony Lake, màxim responsable d'Unicef

Jonah Peretti, fundador de Buzzfeed

 

El més destacat

El Mobile World Congress ocupa els vuit pavellons del recinte de la Fira de Gran Via.

El pavelló número 1 se l'ha quedat en exclusiva la companyia xinesa Huawei.

Al 3 hi ha la Innovation City, que recrearà una ciutat connectada. També és aquí on hi els estands dels fabricants més importants: Samsung, Nokia, Intel, ZTE, IBM, Lenovo, Samsung, Sony.

Un altre dels temes presents en aquesta edició serà com els mòbils i internet afectaran la banca. Les últimes novetats en aquest camp es podran trobar al pavelló 7, on també hi haurà un espai dedicat a l'energia verda.

Si ens fixem en els dispositius portables, els "wearables", els trobarem al que s'anomena Congress Square.

L'últim pavelló, el número 8, està destinat al grafè, un material que pot suposar una revolució en la durada de les bateries dels telèfons, o en novetats tecnològiques com, per exemple, pantalles que es puguin doblegar.

En aquest mateix pavelló també hi ha un espai dedicat a l'internet de les coses, és a dir, com internet acabarà sent present en molts dels objectes que ara ens envolten per fer-los més intel·ligents.

Ocupació hotelera

Plena ocupació als 383 establiments hotelers de la ciutat de Barcelona, un total de 67.600 places. Als apartaments turístics, l'ocupació supera el 95%. Estan plenes les gairebé 40.000 places.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut