Ángel Hernández, l'home que ha ajudat a morir la seva dona
Ángel Hernández, l'home que va ajudar a morir la seva dona

L'home que va ajudar a morir la seva parella dona l'herència per a investigació

Ángel Hernández, que va visualitzar l'eutanàsia ajudant a morir la seva dona, que patia esclerosi múltiple, ha decidit donar els 300.000 euros d'herència a un projecte que investiga la malaltia

Actualitzat

Ángel Hernández, l'home que va ajudar a morir a la seva dona, María José Carrasco, ha decidit donar els 300.000 euros d'herència al Projecte M1 d'Esclerosi Múltiple Espanya, una iniciativa pionera iniciada pels mateixos pacients per iniciar la investigació d'aquesta malaltia. El cas va servir per reobrir el debat sobre l'eutanàsia.

Hernández ha explicat que, quan li van dir a la seva dona que tenia esclerosi múltiple (EM), va començar a buscar què s'havia investigat per conèixer el que es sabia fins al moment. Però van veure que de la variant que tenia María José Carrasco, EM primària progressiva, no hi havia informació.

Tot i no ser una malaltia mortal i cada cop hi ha més tractaments gràcies als avenços en la investigació dels últims anys, en els casos més greus es pot arribar a condicionar la vida dels pacients i fins i tot limitar-la.

Pacient d'esclerosi a rehabilitació

Per aquest motiu neix el Projecte M1, impulsat el 2013, per reclamar la necessitat urgent d'investigar les formes progressives de la malaltia, aquestes per a les quals gairebé no existeixen tractaments que permetin alentir o frenar-ne l'avenç. Així ho explica el director d'Esclerosi Múltiple Espanya, Pedro Carrascal.

"Les persones que tenien formes progressives d'esclerosi múltiple estaven desemparades, no hi havia res per a elles. Això va ser el que ens va fer iniciar la recerca de fons per finançar la seva investigació. Ara, sets anys després, estem contribuint a impulsar alguns dels projectes d'investigació més importants del món."

Gràcies a la donació d'Ángel Hernández, el projecte, juntament amb la Xarxa Espanyola d'Esclerosi Múltiple (REEM, sigles del castellà), ha iniciat la Convocatòria de Projectes d'Excel·lència María José Carrasco Motos, on podran anar científics de la xarxa.

El comitè d'avaluació seleccionarà els tres projectes d'investigació d'excel·lència d'entre els que s'hi presentin. Els escollits rebran 100.000 euros cada un per desenvolupar-lo els pròxims dos anys.


Esclerosis Múltiple Espanya destinarà 500.000 € als millors projectes

Aquest any repartiran 500.000 euros per impulsar la investigació a través de convocatòries a Espanya i internacionals. D'aquesta quantitat, 55.000 euros es destinaran a projectes internacionals a través de l'Aliança Internacional d'Esclerosi Múltiple Progressiva.

A més, a Espanya, la REEM rebrà 445.000 euros. La coordinadora de la REEM i cap del Servei d'Immunologia de l'Hospital Universitari Ramón i Cajal de Madrid, Luisa M. Villar Guimerans, ha explicat que només compten amb un 10% del finançament que reben altres xarxes similars.

"La nostra xarxa, tot i que està formada per investigadors amb un gran prestigi a nivell internacional, només compta amb un deu per cent del finançament que reben altres xarxes similars a França o Alemanya. Rebem aquests fons dels pacients amb molta gratitud i una gran responsabilitat."

 

ARXIVAT A:
Eutanàsia
Anar al contingut