Francesc Narváez davant dels mitjans de comunicació.
Francesc Narváez davant dels mitjans de comunicació.
Barcelona

L'històric portaveu del PSC Francesc Narváez deixa la política i renuncia anar en la llista d'Hereu

El socialista Francesc Narváez, que al costat del nacionalista Joan Puigdollers és el regidor més antic de la corporació municipal barcelonina, ha anunciat en roda de premsa que no serà a les llistes del PSC per a les municipals del 22 de maig, per donar pas a una "renovació", encara que ha deixat clar el seu "compromís intacte" amb l'alcalde Jordi Hereu. "L'alcalde i el partit saben perfectament que jo mai no he abandonat ningú", ha assegurat Nárvaez, que ha explicat que va comunicar, ja fa setmanes, la decisió a Hereu i al primer secretari del PSC, José Montilla, i que tots dos la van rebre amb sorpresa i pesar.

Actualitzat
Narváez no repetirà a la llista socialista després de 20 anys d'edil i haver completat cinc mandats des del 1991. Ara bé, tornarà a l'exercici de funcionari amb la categoria de coordinador de servei i seguirà en la política com a militant del PSC. Així ho ha anunciat el mateix Narváez davant els mitjans en roda de premsa.

"El més important és fer l'aposta per la renovació i algun dia calia posar fi a aquesta meravellosa experiència. El més important no és ser a la llista per omplir-la, sinó continuar treballant perquè Barcelona tingui un futur progressista", ha comentat emocionat Narváez.

Actualment, Narváez és regidor de Mobilitat del districte de Sant Martí, càrrec que ha ocupat durant 16 anys, i que l'ha fet sentir com "alcalde del poble". Té responsabilitats a l'àrea metropolitana sobre el medi ambient i després de la consulta de la Diagonal es va convertir en portaveu socialista del consistori. "La gent de Sant Martí entendrà perfectament que ho deixi després de 20 anys sense caps de setmana", ha bromejat.

Nascut a Marchena (Sevilla) el 1956, i guàrdia urbà de professió, Francesc Narváez ha recordat que va arribar a Barcelona amb "el Sevillà", un tren que portava immigrants andalusos i que mai no hauria imaginat que seria regidor amb tres alcaldes, Pasqual Maragall, Joan Clos i Hereu.

El millor posicionat per substituir Narváez com a candidat socialista de Sant Martí per a les eleccions municipals del 22 de maig és David Escudé, que ha format part del nucli més pròxim de l'alcalde durant les primàries que han enfrontat Hereu amb Montserrat Tura per la candidatura socialista als comicis.
Anar al contingut