L'acció del veí va salvar la vida, segurament, a dues criatures

"L'heroi de Sevilla", el veí que va salvar dues criatures d'un incendi en un pis

El pare va saltar al buit i va caure parcialment sobre uns matalassos, i a la mare la van poder rescatar amb una escala

RedaccióActualitzat

Va passar dilluns a la tarda, però l'acció d'un home que va permetre salvar una família atrapada en un incendi s'ha fet viral aquest dimarts.

L'incendi es va declarar cap a dos quarts de set en la segona planta d'un bloc de pisos de Sevilla. Va causar 15 ferits, 5 dels quals menors, però el balanç de víctimes hauria pogut ser pitjor sense l'acció d'un veí del barri, anomenat Jairo, que es va enfilar i es va quedar agafat entre una finestra del pis sinistrat i un mur lateral, que separava el pati de l'edifici afectat i el del costat.

Des d'allà, i mantenint l'equilibri com va poder, va aconseguir treure dos nens de 2 i 6 anys, un darrere l'altre, agafant-los amb una mà mentre mirava d'aguantar-se amb l'altra, allunyant-los de l'incendi cap a un lloc segur a l'altra banda del mur, on una altra persona els va agafar.


De la finestra en qüestió, mentrestant, n'anava sortint un fum negre espès.

El pare, que tenia gairebé tot el cos fora, va acabar saltant al buit quan la calor li va fer impossible continuar aguantant-se. Va caure parcialment sobre uns matalassos col·locats al peu de l'edifici i es fa donar un cop al cap.

La mare, al final, va poder baixar per una escala que els bombers van aconseguir desplegar contra la paret de l'edifici. Va ser després de moments de molta angoixa, també entre els veïns que patien per la dona, perquè primer van mirar d'ajudar-la col·locant directament un tram d'una bastida, però era massa curt perquè pogués arribar-hi.

Mentre la dona s'esperava, asseguda a l'ampit de la finestra, enmig del fum que continuava sortint, el veí ja conegut com "l'heroi de Sevilla" es va quedar enfilat, conversant amb ella per donar-li ànims. 

Quan va poder començar a baixar, a més, va ajudar-la, agafant-la i aguantant l'escala.


Per una altra finestra del pis l'incendi encara es manifestava amb més violència, amb flames perfectament visibles i una densa columna de fum. A més, en algun moment durant el rescat, d'aquesta finestra van caure al buit diversos materials encesos.

L'incendi podria haver estat causat per un braser, segons els serveis d'emergències de l'Ajuntament de Sevilla. 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut