Puech té el 5% de les accions de la firma i una fortuna calculada en milers de milions d'euros (Wikimedia Commons)

L'hereu d'Hermès vol adoptar l'exjardiner per deixar-li una herència estratosfèrica

Nicolas Puech viu a Suïssa i la revista Bilan calcula que té una fortuna d'uns 10.000 milions d'euros provinents de la seva participació a l'empresa

Redacció/AgènciesActualitzat

Un dels descendents del fundador de la prestigiosa marca de moda francesa Hermès vol adoptar un extreballador domèstic per deixar-li d'herència part de la seva fortuna de diversos milers de milions de francs suïssos, segons ha publicat la Tribune de Genève.

Establert a Suïssa, Nicolas Puech va deixar el consell d'administració de l'empresa el 2014, però encara és, segons el diari, "el major accionista individual d'Hermès", amb una participació al voltant del 5%.

Solter i sense fills, aquest octogenari hauria decidit ara "capgirar la seva herència" per destinar part de la fortuna que acumula a un "antic jardiner i manetes", "de 51 anys" i "d'una família modesta marroquina".

Segons la revista Bilan, que cada any publica el rànquing de les persones més riques de Suïssa, la seva fortuna seria d'entre 9.000 i 10.000 milions de francs suïssos (entre 9.400 i 10.400 milions d'euros) provinents de les accions que conserva a l'empresa de marroquineria.


Adopció en marxa

En una carta enviada l'octubre del 2022, aquest descendent del fundador d'Hermès hauria encarregat a un advocat que "posés ordre a la seva herència", explica el diari, que especifica que també l'hauria instat a posar en marxa un procés d'adopció de l'home, "encara en curs", segons la seva informació.

"A Suïssa, adoptar un adult no és impossible, però sí inusual", detalla el diari, que explica que si el procediment té èxit, l'home podria heretar "almenys la meitat" de la fortuna.


Els plans topen amb un document que havia signat

Sigui com sigui, els plans traçats darrerament per Puech podrien topar ara amb els plans que ell mateix tenia el 2011, quan va signar un pacte d'herència --més vinculant que un testament-- a favor d'una fundació amb seu a Ginebra.

Es tracta de la Fundació Isocrate, que finança projectes de lluita contra la desinformació, a través d'ONG que donen suport a investigacions periodístiques.

Contactada per l'AFP, aquesta fundació ha confirmat que "recentment s'havia assabentat del desig del seu fundador d'anul·lar el pacte d'herència", però que, tanmateix, desconeix els detalls d'aquest moviment.

El mateix diari explica que el "gir radical" de Puech hauria quedat recollit en una "nota manuscrita" datada el febrer del 2023.

"Aquesta voluntat d'anul·lar unilateralment el pacte d'herència sembla infundada", considera la fundació amb qui va signar el pacte, que s'oposa al canvi de parer del seu mecenes, "tot i deixar la porta oberta a la discussió".

La fundació diu que lamenta que "les seves activitats d'utilitat pública" es vegin "amenaçades en la seva sostenibilitat" per circumstàncies "que estan completament fora del seu control", en un context de "conflicte interpersonal i desitjos de tota mena".

ARXIVAT A:
ModaFrançaEmpresa
Anar al contingut