Caldrà revertir algunes les males pràctiques urbanístiques durant el segle XX que van permetre construir en zones inundables (CCMA)

"L'hem cagat en la gestió del territori": Alcanar estudia com evitar més inundacions

Tant la Generalitat com l'Ajuntament d'Alcanar han començat a coordinar-se per plantejar projectes a llarg termini: "Els costos de repensar, refer i redissenyar la costa són molt grans, però els de no fer-ho, encara més"

RedaccióActualitzat

Després de tres inundacions en només cinc anys a la costa d'Alcanar, al Montsià --l'última fa dos mesos-- és evident que cal fer actuacions estructurals a la zona, més enllà de la reparació dels danys, per evitar-ne de noves cada cop que hi hagi forts aiguats.

La Generalitat i l'Ajuntament ja s'han posat a treballar en aquestes solucions de base i en un nou pla urbanístic que inclourà mesures d'adaptació, com ara la canalització d'alguns barrancs o l'enderrocament d'algunes infraestructures o cases construïts a la vora o la llera de la serra del Montsià.

De fet, només cal veure a vista d'ocell el tram final d'alguns barrancs que baixen de la serra per comprovar com s'ha construït en zones inundables. Arreglar-ho serà car, com explica en aquest vídeo el director científic del Centre de Resiliència Climàtica de l'Eurecat, Carles Ibáñez, que és molt clar en la seva anàlisi:

"Dit d'una forma planera, diríem que l'hem cagat en com hem construït i gestionat el territori en les últimes dècades. Tenim una hipoteca brutal. I els costos de repensar, refer i redissenyar la costa o el territori són molt grans, però els de no fer-ho són encara més grans. Hi hem de destinar recursos sí o sí."

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaInundacions
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut