Alejandro Cao de Benós
Alejandro Cao de Benós

L'FBI busca Cao de Benós, acusat de conspirar a favor de Corea del Nord

L'acusen de col·laborar amb un expert en criptomonedes nord-americà per evadir les sancions econòmiques imposades a Corea del Nord

RedaccióActualitzat

La Fiscalia nord-americana i l'agència policial FBI han emès una ordre de cerca i captura contra el tarragoní Alejandro Cao de Benós, a qui acusen de "conspirar" per ajudar Corea del Nord a eludir unes sancions econòmiques imposades pels Estats Units.

L'advocat estatunidenc Damian Williams apunta que Cao de Benós i un ciutadà del Regne Unit, Christopher Emms, van treballar amb Virgil Griffith, un expert en criptomonedes nord-americà condemnat per conspirar i violar les sancions econòmiques a Corea del Nord.

Segons l'advocat, els tres volien proporcionar il·legalment serveis de criptomonedes i tecnologia blockchain al país asiàtic.

L'objectiu: evadir sancions dels EUA

Segons l'ordre, les accions estaven pensades per "evadir les sancions dels EUA destinades a aturar les ambicions nuclears hostils de Corea del Nord".

El document també detalla que l'expert en criptomonedes es va reclutar el 2018 en la "Conferència de blockchain i criptomonedes" de Pyongyang i que el primer viatge a Corea va ser l'abril del 2019, en violació de les sancions imposades pels EUA.

Griffith va ser detingut per les autoritats nord-americanes el novembre del 2019 i Cao de Benós i Emms "van prendre mesures per amagar la seva activitat i el paper de Griffith en la conspiració", afirmen l'agència policial i la Fiscalia.

Fins a 20 anys de presó

Des de l'FBI, Michael J. Driscoll diu que "els dos subjectes (Cao de Benós i Christopher Emms) van conspirar per proporcionar serveis financers a la República Popular Democràtica de Corea en violació directa de les sancions contra Corea del Nord imposades pel govern dels Estats Units".

Cao de Benós, de 47 anys, es presenta com a delegat especial per al Comitè de Relacions Culturals amb els Països Estrangers del govern de Corea. Tant ell com Emms s'enfronten a una pena de fins a 20 anys de presó per haver violat la llei de facultats econòmiques en casos d'emergències internacionals (IEEPA).

ARXIVAT A:
Corea del NordEstats Units
Anar al contingut