Cayo Lara critica als jornalers andalusos que defensen la independència de Catalunya
Cayo Lara critica als jornalers andalusos que defensen la independència de Catalunya
Palma del Rio

L'exlíder d'IU Cayo Lara: "Si Catalunya s'independitza, amb què pensen pagar el PER?"

L'excoordinador general d'Esquerra Unida pregunta als jornalers andalusos "què quedarà" a Andalusia si Catalunya, Euskadi i Galícia s'independitzen d'Espanya

RedaccióActualitzat

L'excoordinador general d'Esquerra Unida, Cayo Lara, carrega contra els jornalers andalusos que donen suport a la independència de Catalunya. L'antic líder de la formació d'esquerres critica amb duresa l'independentisme i es pregunta de quina manera es pagaria el PER (el Pla d'Ocupació Rural) en el cas que Catalunya es desvinculi de l'estat espanyol.

"Amb què pensen pagar el PER? Estem parlant d'economia, estem parlant de caixa única de la Seguretat Social, estem parlant que l'Estat ha de ser garant de la solidaritat. Perquè si demà s'independitza Catalunya, després s'independitza Euskadi, després s'independitza Galícia... M'expliqueu què és el que quedarà aquí?

L'exdirigent d'Esquerra Unida ho va dir a Palma del Rio, a Còrdova, el 23 de març. Unes declaracions que s'estan viralitzant en què l'exlíder comunista diu que no té sentit fer costat a la independència de Catalunya des d'Andalusia.

"Que avanci més l'independentisme no és bo ni per Andalusia ni per Espanya. L'independentisme és egoisme. Volen menjar només en el seu plat i no volen compartir el seu plat amb els altres. Per això és una irresponsabilitat quan sento gent representant dels jornalers i jornaleres a Andalusia dir que defensen la independència de Catalunya"

Cayo Lara es va convertir en coordinador d'Esquerra Unida a finals del 2008 substituint Gaspar Llamazares. Hi va ser vuit anys. El juny del 2016 va deixar el càrrec, que va passar a ocupar Alberto Garzón.

 

 

Anar al contingut