Washington

L'exalcalde de Nova York Rudy Giuliani, un dels noms que sona per al govern de Trump

La pròxima administració és, per ara, una incògnita, però, en les primeres hipòtesis, hi apareixen vells coneguts del Partit Republicà

Actualitzat

Després de guanyar les eleccions i amb la transició en marxa, Donald Trump ha de començar a pensar de quin equip s'envoltarà quan, a partir del gener, arribi a la Casa Blanca per governar. L'administració Trump és, per ara, una incògnita, però, en les primeres hipòtesis, hi apareixen vells coneguts del Partit Republicà. Entre els noms, pràcticament només homes blancs i d'un perfil molt conservador. Per ara, cap afroamericà ni cap llatí.

L'exalcalde de Nova York Rudy Giuliani, famós per la seva mà dura contra el crim i pel seu lideratge després dels atemptats de l'11-S, podria ser el fiscal general de Trump. Giuliani, que va defensar la multiculturalitat de la metròpoli després dels atacs, ara es posa a disposició d'un president que vol convertir la frontera sud en un pas impenetrable i restringir la immigració de musulmans.

L'ultraconservador Newt Gingrich sona com a responsable de la política exterior nord-americana. El veterà polític republicà, que va liderar la victòria conservadora en les legislatives del 1994, va ser un ariet contra Bill Clinton en l'afer de Monica Lewinsky. Gingrich ha estat un dels principals crítics amb els acords d'Obama amb l'Iran i, com a secretari d'Estat, podria dur a terme una política dura, connectada amb l'època Bush-Cheney.

En el seu discurs de victòria, l'agraïment més destacat que va fer Trump va ser per a Reince Priebus. El president del Comitè Nacional Republicà, pràcticament un desconegut, té 44 anys i durant la campanya ha fet de pont entre el candidat i el partit. Ell podria ser el pròxim cap de gabinet de la Casa Blanca, un lloc de màxima confiança del president. Per a aquest càrrec, la mà dreta del president, el "The New York Times" també assenyala el cap de campanya de Trump, Steve Bannon. Una altra opció podria ser el governador de Nova Jersey, Chris Christie. Rival de Trump a les primàries, Christie també podria ser secretari de Comerç.

El senador d'Alabama Jeff Sessions, un gran defensor de la invasió de l'Iraq, sona com a secretari de Defensa. Tot plegat, però, encara són només travesses. L'exgovernadora d'Alaska i representant de l'ala dreta del partit, Sarah Palin, i l'exexecutiu de Goldman Sachs Steve Mnuchin, apareixen en les apostes com a secretària d'Interior i secretari del Tresor, respectivament.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut