Brussel·les

L'Eurogrup desbloqueja un nou tram del rescat de Grècia, de 10.300 milions d'euros

Els ministres d'Economia i de Finances es comprometen a aprovar mesures progressives per alleujar el deute del país i han convençut l'FMI a sumar-se al rescat

RedaccióActualitzat

A Brussel·les, els ministres d'Economia i de Finances de l'Eurogrup han desbloquejat un nou tram del rescat de Grècia, de 10.300 milions d'euros, 7.500 milions dels quals s'entregaran al juny, una quantitat que permetrà a Grècia fer pagaments almenys fins a l'octubre,

Tot plegat, després de donar per bones les noves reformes aprovades per Grècia, a instàncies dels creditors. A més a més del nou tram d'ajudes, l'Eurogrup també s'ha compromès a fer una reestructuració del deute, però a llarg termini.

La majoria de països de la zona euro, encapçalats per Alemanya, consideren que Grècia només es podria beneficiar de mesures per alleugerir el deute a mitjà i llarg termini a partir del 2018, quan hagi complert les exigències del rescat.

Tot i això, el ministre de Finances grec veu una nova oportunitat per al seu país amb les mesures acordades.

Per la seva banda, el Fons Monetari Interancional preveu sumar-se al tercer rescat a Grècia abans de finals d'any. Així ho ha assegurat el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem:

"L'FMI ha expressat la seva intenció de recomanar al directori que aprovi un acord financer abans de finals d'any de manera que formarà altre cop part del programa d'assistència financera per a Grècia."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut