Brussel·les

L'Eurogrup aprova el tercer rescat a Grècia per valor de 86.000 milions d'euros durant 3 anys

Després de més de sis hores de reunió, l'Eurogup ha acordat una ajuda de 86.000 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Els ministres d'Economia i Finances de la zona euro han arribat a un acord i han aprovat el tercer pla d'ajuda a Grècia. Després de més de sis hores de reunió, l'Eurogup ha acordat una nova ajuda de fins a 86.000 milions d'euros durant tres anys per al país hel·lè.

És l'oxigen financer que necessitava Grècia, que ràpidament haurà d'adoptar mesures per superar el seu deute. La primera injecció econòmica serà d'uns 26.000 milions, que serviran per recapitalitzar els bancs i per fer front als venciments urgents.

L'objectiu és que el govern grec rebi part dels diners abans del dia 20, quan té un venciment de 3.200 milions deute amb el Banc Central Europeu.

Ara, perquè el rescat es faci efectiu, caldrà que diversos parlaments dels països de l'Eurogrup ratifiquin l'acord, entre aquests, l'espanyol. Dimarts, al Congrés dels Diputats, es farà un ple extraordinari per debatre sobre aquesta qüestió.

Jeroen Dijsselbloem, president de l'Eurogrup, s'ha mostrat satisfet amb l'acord:

"Veiem de bon ull l'acord a què hem arribat amb Grècia sobre els condicionants en política econòmica. Estan en la línia dels objectius que es van establir a la trobada de l'Eurogrup del 12 de juliol i, si s'apliquen amb determinació, permetran a l'economia grega tornar a tenir un creixement sostenible."

El paper de l'FMI

Queda pendent de definir la participació en el rescat d'un dels creditors, el Fons Monetari Internacional. De moment, la responsable del Fons, Christine Lagarde, ha dit que l'aprovació del tercer rescat és un pas important, però ha insistit que el deute grec és inviable.

El Fons Monetari Internacional planteja que cal reestructurar el deute grec, incloent-hi fins i tot una quitança

El Parlament grec havia aprovat aquest divendres el tercer rescat, que puja a 86.000 milions d'euros en tres anys, amb el suport de l'oposició i el rebuig d'una part del partit de Tsipras, en una rebel·lió interna del partit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut