imatges de l'urna de l'1-0 retirada
L'exposició s'inaugura aquest dilluns (CCMA)

L'Eurocambra retira la foto de l'urna de l'1-O d'una exposició organitzada per Junts

Ciutadans havia demanat al Parlament Europeu que retirés la imatge, al·legant que no formava part del projecte de la mostra quan va ser autoritzada i que "avala el referèndum inconstitucional"

RedaccióActualitzat

El Parlament Europeu ha retirat la foto d'una urna del referèndum de l'1-O que formava part de l'exposició sobre les contribucions de Catalunya al progrés social i polític europeus, organitzada per Carles Puigdemont i Toni Comín i que s'inaugura aquest dimarts al vespre.

Malgrat això, aquest dilluns ja estava muntada i eurodiputats de Ciutadans, en veure la imatge de l'1-O, en van demanar la retirada. Entenen que la imatge "avala el referèndum inconstitucional" i al·leguen que va ser inclosa amb posterioritat a l'autorització de la mostra.

Justament amb aquest argument --que la foto no constava en el dossier que es va enviar per sol·licitar l'autorització--, el qüestor encarregat d'avaluar i autoritzar les exposicions, l'eurodiputat luxemburguès Christophe Hansen, havia donat de termini als organitzadors fins a les 9 del matí d'aquest dimarts per retirar la foto. Com no ho han fet, passada aquesta hora, han estat els mateixos serveis de l'Eurocambra qui se l'han endut.

Aquest és el moment:

 

Tot això, el mateix dia que Carles Puigdemont ha trencat el silenci que ha regnat a Junts d'ençà de les eleccions i ha exposat, ell personalment, les condicions que posa per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez.

L'exposició recorre quatre moments de la història de Catalunya: la creació del Consolat de Mar, del Sindicat Remença, el Tribunal de Contrafaccions i la vaga de la Canadenca.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OParlament EuropeuJuntsCarles PuigdemontToni ComínCs
Anar al contingut