L'euríbor se situa al febrer sota zero per primer cop a la història

Aquest descens implicarà una nova rebaixa de les quotes mensuals de les hipoteques, però difícilment la devolució de diners per part del banc

RedaccióActualitzat

L'euríbor, l'indicador més utilitzat per revisar les hipoteques, tancarà el mes de febrer en negatiu, cosa que no havia passat mai. Davant d'aquest fet insòlit s'ha obert un debat sobre si la banca hauria de pagar pels diners que ha deixat als clients. Els experts dubten, però, que l'euríbor arribi a baixar tant que ni amb el diferencial surti a pagar i que els bancs acabin tornant diners per la hipoteca.

Encara ho ha de confirmar el Banc d'Espanya, però l'euríbor tancarà aquest mes al voltant del menys 0,008% de mitjana. Aquest fet suposarà una nova rebaixa de les quotes mensuals de les hipoteques, però difícilment la devolució de diners per part del banc.
D'entrada, pocs contractes hipotecaris inclouen aquest supòsit i, per tant, dependria de la interpretació que se'n fes, o que en fessin els jutjats.
Al marge d'això, s'ha de tenir en compte que les entitats sempre apliquen un diferencial a l'euríbor, i ara com ara un cop aplicat aquest diferencial l'interès continuaria en positiu.

De totes maneres, consideren que és una situació temporal, cosa que no treu que els tipus segueixin molt a prop del zero.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut