L'estiu després de superar un càncer infantil: "Es mereixen anar al casal"

Les fundacions Pere Tarrés i Enriqueta Villavecchia s'han unit per oferir un casal inclusiu amb infants amb seqüeles oncològiques

Mireia Rom SalvadorActualitzat

Els casals d'estiu són una de les millors opcions de lleure per als infants un cop s'acaba el curs. És important per a tots, però encara més per als infants que no ho han tingut fàcil, com els que han superat un càncer i, en canvi, són els que tenen més dificultats per trobar casals que s'adaptin a les seves necessitats i on comparteixin activitats amb altres nens i nenes.

La Carolina ara té deu anys. Va acabar el tractament oncològic el 2017, però no va ser fins a l'any passat que va poder anar per primer cop a un casal d'estiu. El va conèixer gràcies a la Blanca, que té vuit anys, i que hi va tres vegades a la setmana perquè la resta de dies fa activitats terapèutiques per recuperar-se de les seqüeles de la malaltia. Totes dues van ser diagnosticades de càncer quan tenien només dos anys.

El casal es fa per segon any, i aquest estiu s'han inscrit més nens
El casal es fa per segon any, i aquest estiu s'han inscrit més nens (CCMA)

Oferir opcions de lleure per a aquests infants és, justament, el que s'han proposat les fundacions Pere Tarrés i Enriqueta Villavecchia, que atén infants i joves amb càncer. L'any passat van fer una prova pilot a l'escola Sant Gregori de Barcelona, un centre que ja acull alumnes que estan en tractament o amb seqüeles oncològiques per la seva proximitat amb l'Hospital Sant Joan de Déu.

Va ser un èxit i enguany han repetit, amb més inscrits, i ja treballen per oferir més casals de cara als pròxims anys, oberts a tots els infants.

Els nens que han superat un càncer sovint tenen dificultats per trobar casals que s'adaptin a les seves necessitats
Els nens que han superat un càncer sovint tenen dificultats per trobar casals que s'adaptin a les seves necessitats (CCMA)
ARXIVAT A:
SalutMenors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut