Barcelona

L'estafador de bancs s'explica en una entrevista gravada abans de fugir

L'activista antisistema Enric Duran, ja conegut com el "Robin dels bancs" i que ahir va confessar haver estafat 492.000 euros a bancs i caixes explica en un vídeo gravat abans de fugir perquè ho va fer. El jove parla a la televisió alternativa sense llicència Okupem les Ones i assegura que fa estafar 39 entitats bancàries per denunciar la injustícia del sistema bancari.

Actualitzat

Ahir va ocupar les portades de la majoria de diaris i es va erigir com un nou Robin Hood, el "Robin dels bancs" que, com l'original, ha volgut "robar als que ens roben" per demostrar la injustícia de l'actual sistema bancari. Ell mateix es va encarregar de narrar la seva experiència en un pasquí gratuït finançat amb els diners que va aconseguir amb l'estafa. Avui l'hem pogut veure en una entrevista a una televisió alternativa sense llicència que va enregistrar abans de fugir del país.

En el vídeo, Enric Duran assegura que va estafar 39 bancs per valor de 492.000 euros "per construir alternatives a un sistema econòmic i polític que porta a la destrucció del planeta i a la desigualtat social". Explica, a més, que fuig perquè no sap les conseqüències que la seva acció pot tenir, però que està disposat a tornar i assumir les conseqüències en funció de l'aceptació social que la seva acció pugui tenir.

El cert és que hores d'ara ni la fiscalia de Catalunya ni els Mossos d'Esquadra han obert diligències en contra del jove perquè no hi ha cap denúncia.

Anar al contingut