Uns 500 corredors han participat a la cursa de la Marató al port de Tarragona
Uns 500 corredors han participat a la cursa de la Marató al port de Tarragona

L'esport centra la jornada solidària de la Marató al port de Tarragona per recaptar fons per la recerca mèdica

Actualitzat

ACN Tarragona - L'esport ha centrat la jornada solidària de la Marató de TV3 al port de Tarragona per recaptar fons per la recerca mèdica sobre la salut cardiovascular. Entre altres propostes, s'han organitzat sortides en llaguts del Reial Club Nàutic de Tarragona o la cursa i caminada per la marató, amb més de mig miler de participants. Segons el coordinador de l'entitat nàutica, Dídac Bru, els vogadors aposten per un estil de vida més saludable i alhora, trenquen amb el sedentarisme. "És una manera d'enfortir el cor i la circulació", ha assenyalat. Pel que fa a la cursa, s'han recaptat 2.720 euros. La investigadora Andrea Costa, que ha pujat al podi femení, ha remarcat la importància de la recerca. "Sense ciència, no anem endavant", ha sentenciat.

A bord de dos llaguts, una cinquantena de persones s'han embarcat aquest diumenge per vogar en favor de la Marató de TV3. L'activitat, organitzada pel Reial Club Nàutic de Tarragona, ha estat oberta a tota la ciutadania, fossin o no socis. N'és un exemple la Gema Calero, qui s'ha estrenat com a vogadora i ha subratllat la importància de mantenir un estil de vida actiu per reduir els factors de risc en les malalties cardiovasculars. A més, enguany els membres del club estan més conscienciats que mai després que fa dues setmanes un dels integrants patís un infart després d'un entrenament. La ràpida actuació dels presents va ser vital per ser tractat a l'hospital i recuperar-se.

Els participants, en torns de vuit persones per llagut, han vogat tres quarts d'hora en un trajecte paral·lel al barri del Serrallo, punt on s'ha concentrat el gruix de propostes per recaptar fons per la recerca mèdica. És en aquest espai on des de primera hora s'han celebrat altres accions esportives, com és el cas de la cursa i caminada per la Marató. En aquesta ocasió, s'han inscrit unes 500 persones que han acumulat un donatiu de 2.720 euros.

La recerca, vital per seguir avançant

La cursa, de sis quilòmetres i mig, s'ha celebrat al voltant del passeig marítim de Tarragona i els participants han pogut escollir fer-la corrents o bé a peu. La investigadora d'Eurecat Andrea Costa, qui ha pujat al podi femení després de quedar en segona posició amb un temps de 22:04 minuts, ha remarcat la importància d'aconseguir fons per a la investigació. "Per la Marató tothom és molt conscient de la importància de la recerca, tan de bo fos més constant i no només un dia a l'any, però és molt maco que tothom vulgui participar", ha assenyalat.

La cultura també ha estat ben present en aquesta jornada solidària, en la qual han participat entitats com la colla castellera Xiquets del Serrallo, els diables Voramar, el Griu i la Víbria de Tarragona i l'associació de veïns del Serrallo.

Anar al contingut