Madrid

L'Església vincula la violència de gènere a la pèrdua de la família tradicional

El president de la Subcomissió Episcopal de Família i Vida de la Conferència Episcopal Espanyola i bisbe d'Alcalá de Henares, Juan Antonio Reig Pla, ha vinculat la violència de gènere a la pèrdua de la família tradicional, en la presentació de la missa de família del 2 de gener vinent. La violència domèstica es dóna sobretot en els processos de separació i divorci, en els processos de litigi, "de manera que els matrimonis canònicament constituïts tenen menys casos de violència domèstica que les parelles de fet o les persones que viuen inestablement", ha dit el bisbe Reig Pla.

Actualitzat
El prelat ha assenyalat que la missa de família vol promoure "l'esperança de la societat espanyola davant de temes com la vida humana", i en aquest sentit ha recordat que a Espanya des que es va aprovar la primera llei de l'avortament el 1985 s'han provocat gairebé un milió i mig d'interrupcions d'embarassos.

Per Reig és "preocupant" que cada vegada es destrueixi més l'aliança conjugal, sobretot en els primers cinc anys de convivència, i com afecta als nens la nova situació familiar. El drama dels nens és no tenir pare i mare, un nen té dret a tenir un pare i una mare, "ho necessiten per tenir l'hàbitat de l'ecologia humana i el necessiten per créixer com persones capaces d'afrontar amb seguretat els reptes de la vida", ha dit el bisbe d'Alcalá de Henares.

La societat espanyola està canviant vertiginosament i va apareixent una societat menys segura, amb menys conviccions, més vulnerable a la tremenda llei del mercat, ha afegit Reig, que ha alertat que "sense família no hi ha futur per a la societat, sense família es destrueix el valor més viu del patrimoni espiritual dels pobles".

La missa de família, que presidida el cardenal Antonio María Rouco Varela, reunirà a la madrilenya plaça de Colón el 2 de gener, sota el lema "La família cristiana, esperança per a Europa" milers de famílies procedents de tot Espanya i diversos països europeus, que per quart any consecutiu comparteixen l'eucaristia a la capital espanyola per celebrar el dia de la Sagrada Família.

El papa Benet XVI enviarà a través de Ràdio Vaticà una salutació als assistents, després de l'àngelus.
Abans que finalitzi la cerimònia de la missa, que concelebrarà el cardenal i arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, amb mig centenar de bisbes espanyols i europeus, una caravana amb els Reis Mags d'Orient sobre els camells arribarà a les proximitats de l'altar, perquè els Reis pugin a l'estrada, des d'on Melcior dirà unes paraules.
Anar al contingut