Pla obert de l'entrada dels alumnes a l'Escola Catalònia de Barcelona en el primer dia de classes, el 14 de setembre del 2020 (Horitzontal)
Pla obert de l'entrada dels alumnes a l'Escola Catalònia de Barcelona en el primer dia de classes, el 14 de setembre del 2020 (Horitzontal)

L'Escola Catalònia de Barcelona obre amb el 99% dels alumnes i un protocol que s'haurà de "revisar i agilitzar"

ACN Barcelona.-L'Escola Catalònia de Barcelona ha iniciat el curs amb el 99% dels alumnes i la voluntat de professors, pares i alumnes de complir el protocol per prevenir els contagis de la covid-19. Els alumnes han arribat amb mascareta, esglaonadament i per tres accessos diferents, a l'entrada s'han rentat les mans amb gel hidroalcohòlic, han entrat a les aules fent cues i una de les primeres coses que han fet a classe és resoldre els dubtes amb els professors. El director del centre, Enric Reverter, s'ha mostrat satisfet per com ha anat el primer dia del curs desprès de sis mesos. "La valoració és bastant positiva, farà falta acabar de revisar i agilitzar les coses, tot i que estem molt contents de com ha anat", ha dit.

A l'escola van arribar dos termòmetres del departament, però finalment el primer dia no els han fet servir, perquè "els nens han de venir amb la temperatura presa des de casa", ha explicat Reverter, que ha indicat que han d'acabar de perfilar els protocols pels propers dies.En ser el primer dia, a part de les abraçades entre els companys que feia sis mesos que no es veien, s'ha acumulat les famílies a les portes, tot i que en aquesta escola hi havia tres accessos. Per aquest motiu es demanarà que només arribi un acompanyant per cada alumne i que quan hagin entrat intentin marxar el més aviat possible. La majoria dels alumnes han anat al centre, Reverter ho quantifica en un 99%. "Molt poques famílies han optat per no portar-los", exposa. "Les que no n'han portat ha estat per problemes mèdics, però de moment l'assistència és bastant gran", ha dit."El repte del curs és poder-lo acabar amb la major normalitat, dins la normalitat possible", ha manifestat Reverter. També espera que la resposta per part de l'administració sigui "tal i com toca" per poder anar solucionant els problemes que hi poden haver.Cada centre s'ha hagut d'adaptar. En el cas de l'Escola Catalònia a nivell d'espais per exemple han reconvertit els aules d'anglès i la de música pels alumnes de quart de primària, i a la biblioteca hi faran classe els de P4. Pel que fa al menjador, els més petits dinaran a les aules i la resta a l'espai menjador. L'hora de pati també s'ha esglaonat.

Anar al contingut