Port_du_Cap_d'Agde_wikipedia - François Polito
L'alcalde de la localitat turística d'Agde, a la presó per gastar-se centenars de milers d'euros públics en serveis a una vident
Agde, Llenguadoc, França

L'escàndol d'un alcalde francès enganyat per una vident, a qui hauria pagat amb diners públics

L'alcalde d'Agde està detingut per haver gastat centenars de milers d'euros públics en regals a una vident que l'hauria posat en contacte amb el pare mort

RedaccióActualitzat

Una història rocambolesca ha dut a la presó l'alcalde de la població d'Agde, a l'Occitània francesa, i una vident que li hauria fet gastar centenars de milers d'euros públics enganyant-lo amb trucades suposadament des del més enllà.

L'alcalde, Gilles d'Ettore, de 56 anys, antic policia i agent dels serveis secrets, va arribar a l'alcaldia el 2001 i havia anat guanyant eleccions des de llavors, fins que fa dos mesos el van detenir.

La vident, Sophia Martinez, de 44 anys, gràcies als seus dots de ventríloqua, hauria aconseguit convèncer-lo que el podia posar en comunicació amb el seu pare mort.


Li va pagar el casament i viatges de luxe

Tot hauria començat fa almenys quatre anys, i des d'aquell moment, i amb suposades trucades telefòniques del pare, hauria fet que Ettore fes servir el seu poder d'alcalde per complaure-la en múltiples serveis.

Per exemple, el seu casament, l'estiu passat, en què hauria fet pagar més de 35.000 euros a l'alcalde pel lloguer d'un castell i pel convit, així com viatges de luxe a tota la família en llocs com la Polinèsia i Tailàndia.

L'alcalde també hauria destinat un xofer municipal per portar els 6 fills de Martínez a una escola privada a una hora d'Agde, i hauria contractat l'actual marit de la vident com a director d'un centre tècnic municipal.

La llista de serveis a càrrec de l'erari públic o d'empreses pròximes a l'alcalde és llarga i s'ha anat ampliant al llarg dels dos mesos que fa que va esclatar l'escàndol.

Entre molts altres, va forçar que l'empresa de construcció Eiffage fes un porxo valorat en 45.000 euros a casa seva, i un directiu d'aquesta empresa està ara investigat per haver amagat la despesa.

Després de prendre'ls declaració, el 21 de març el jutge va enviar l'alcalde i la vident a presó preventiva, sobretot per evitar que poguessin destruir proves.


Una denúncia de l'exdona, l'inici de tot plegat

Segons ha explicat el diari Le Monde, l'escàndol es va començar a destapar a l'octubre, quan Géraldine Sanchez, exdona de D'Ettore, va denunciar Martinez a la policia acusant-la d'intent d'extorsió.

El sistema per fer-ho hauria estat similar a l'utilitzat amb l'alcalde: clienta ella mateixa de la vident, va començar a rebre trucades de l'"arcàngel Miquel" que li reclamava serveis per a Martínez.


Martínez es presentava com a "hipnoterapeuta"

Segons les cròniques locals, l'alcalde només hauria admès que Martinez l'ha enganyat quan la policia li va ensenyar un vídeo en el qual la vident feia la veu d'ultratomba que ell creia que era del seu pare.

L'advocat de D'Ettore, Jean-Marc Darrigade, el defensa dient que Martínez ha explotat un "punt feble íntim" seu: el record del seu pare, mort fa 25 anys i que també havia format part del govern municipal d'Agde.

Les cròniques també asseguren que tots dos han reconegut els fets, i l'advocat de Martinez afirma que altres clients seus, "inclosos metges i arquitectes", asseguren que té "poders místics".

Martinez es presentava a les xarxes socials com a "mèdium", "hipnoterapeuta" i "guaridora", i una de les últimes coses que havia aconseguit de l'alcalde va ser que li trobés editorial per a un llibre seu:

"D'aquí poc us comunicaré la data de sortida del meu llibre, un projecte en el qual fa anys que treballo."


Més sorpresa que escàndol

Tot l'assumpte ha sorprès molt més que escandalitzat els habitants d'Agde, que l'últim que s'esperaven era que l'alcalde pogués ser víctima d'un engany d'aquest calibre.

Almenys això és el que ha explicat al diari Le Monde el president de l'associació Agathé, Jean-Claude Coubau, que atribueix a D'Ettore "mètodes gàngsters" per governar el municipi "com un principat".

Segons Coubau, fa dues dècades que lluita contra aquest estil de govern, al capdavant d'una associació que denuncia tota mena d'abusos i irregularitats en una de les principals localitats turístiques del Llenguadoc.

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut