Les visites a les residències ja es poden fer sense límit de persones ni de durada
Les visites a les residències no tindran límit de persones ni de temps (EuropaPress)

Les visites a les residències ja es poden fer sense límit de persones ni de durada

Només hi ha 4 residències que tinguin presència de Covid a Catalunya. A la gran majoria, lliure de virus, els grups estables s'amplien fins a 25 persones

Actualitzat

Les residències fan un pas més per recuperar la normalitat de les visites i sortides dels usuaris i les activitats individuals i de grup. Els departaments de Salut i Drets Socials han actualitzat els protocols arran dels bons indicadors de la Covid.

A partir d'ara, a les residències sense casos de Covid, les visites no tindran límits ni del nombre de persones ni en la durada, ni tampoc a les sortides. També es permetran les visites a les habitacions, però es mantindrà la cita prèvia i amb mascareta.

De fet, segons l'últim balanç de la Generalitat, només hi ha quatre residències amb algun cas de Covid a tot el país. Al voltant del 80% dels residents han rebut la tercera dosi de vacuna.  

A les residències verdes, la gran majoria, les visites a les habitacions s'hauran de fer amb les mesures habituals de rentat de mans i mascareta, però es permet el contacte físic, com fer abraçades, amb tots els residents. Així, es recuperarà tant l'horari com la durada de les visites d'abans de la pandèmia.

En el cas de les residències on hi hagi presència de virus, les grogues, les visites es faran a les zones habilitades, però sense contacte directe amb els visitants, tret que sigui indispensable per atendre les persones o en una situació de final de la vida, que caldrà fer-ho amb mesures de protecció.

Pel que fa a les sortides, no tindran cap limitació ni en nombre ni en durada. En el cas de les sortides de més de tres setmanes, les persones no vacunades o incorrectament vacunades s'hauran de fer una prova PCR i, posteriorment, un aïllament.


Ampliació dels grups de convivència

Es mantenen els grups estables de convivència, però a les residències verdes, lliures de Covid, es pot ampliar el nombre fins a 25 persones, per millorar la interrelació entre els residents.

Els que ingressin de nou en un centre i que estiguin correctament vacunats o que hagin passat la infecció en els 3 mesos previs no hauran de fer cap prova de cribratge ni quarantena inicial. Sempre que a la residència hi hagi un mínim del 85% dels usuaris amb la pauta completa de la vacuna.


Proves als treballadors

Els cribratges als professionals s'adaptaran a la situació epidemiològica actual, i els treballadors correctament vacunats mantindran una PCR quinzenal, mentre que serà setmanal per als no vacunats o incorrectament vacunats.

En el cas dels professionals externs, com ara podòlegs o perruquers, i els col·laboradors esporàdics que tinguin contacte directe amb els residents i que estiguin correctament vacunats, no es realitzarà cap test de cribratge. Els que no estiguin vacunats o incorrectament vacunats, abans d'accedir a la residència caldrà que portin un TAR negatiu fet en les 72 hores anteriors.

 

Nou relaxament de mesures 

A partir d'aquest divendres, a més, hi ha canvis en els aforaments, segons ha aprovat el Procicat. S'ha ampliat l'aforament a les discoteques, sales de concerts i bars musicals, que ha passat al 80% de la seva capacitat en lloc del 70% que hi havia fins ara.

A partir d'aquest divendres també desapareixen les restriccions d'aforament als recintes esportius tancats, on l'ocupació ja podrà ser del 100%, com ara els pavellons o els gimnasos, on la mascareta continua sent obligatòria mentre es practica esport.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19DesescaladaResidències gent gran
Anar al contingut