Les vides que perduren en una cinta de casset: les troballes sonores d'Albert Murillo

Albert Murillo recupera cintes de casset i altres enregistraments antics i hi troba un paisatge d'una altra època, sovint oblidat o bandejat

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Fàtima Llambrich

Periodista de TV3. Crònica judicial i policial

@fatimallambrich
Actualitzat

L'afició de l'Albert Murillo és gravar sons i col·leccionar cintes de casset i altres enregistraments d'àudio en suport analògic i les digitalitza. De tant en tant, s'emporta alguna sorpresa.

A l'Albert, potser el coneixeu perquè és el conductor i director del programa d'iCat "Generació digital", però té un vessant més privat que es pot entreveure a la seva pàgina web "Espacio Sonante"; és la d'escoltar cintes de casset i bobines que troba, compra o li regalen.

Quan ho explica es nota que ho disfruta, transmet aquell neguiteig que pateix poc abans de pitjar el "play". Té més de quatre mil àudios, hi ha entrevistes de ràdio o converses familiars privades.

Mai busca els protagonistes de les cintes, però Mònica Planas li va fer un article al diari "Ara" i així va ser com va connectar amb Marta Sarsanedas, una nena eixerida que jugava a ser locutora de ràdio i artista. Una dona de més de quaranta anys que s'ha tornat més prudent.

La passió de l'Albert la pateix la seva família: mentre dinen o sopen, escolten converses de gent que mai coneixeran i alguns que ja ni existeixen.

ARXIVAT A:
Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut