Les vacunes fan caure un 70% els contagis a les residències de gent gran

Familiars i geriàtrics demanen que es flexibilitzin les restriccions després de la campanya de vacunació

RedaccióActualitzat

Els contagis a les residències han caigut un 70% per l'efecte de les vacunes de la Covid, que han rebut tant les persones que hi viuen com els professionals.

S'ha passat de 919 positius la setmana del 9 al 5 de gener a 273 la setmana passada. Un descens que s'atribueix al fet que ja estiguin vacunats pràcticament tots els residents i treballadors.

 


Amb aquesta nova situació, familiars i geriàtrics demanen poder flexibilitzar els protocols actuals. En aquest vídeo s'explica el cas de la Cristina Colomé, que té la mare a la residència Jubany de Barcelona. La dona ja està vacunada, però el seu marit no, i això limita l'estona que poden veure's.

 

Amb el protocol actual de les residències, en el cas dels centres catalogats com a verds i taronges s'ha de facilitar com a mínim una visita setmanal dels familiars, que prèviament s'han de fer un test d'antígens.


Creuen que no s'estan respectant els drets dels residents

Amb el final de la vacunació als asils, hi ha residències que demanen que les mesures siguin més suaus. Vicente Botella, president de la Unió de Petites i Mitjanes Residències de Catalunya, creu que es van donar unes expectatives que no s'han complert:

"La gent que va a l'hospital i hi està més de 24 hores i que ja està vacunada i que tornen amb un PCR negatiu no hauria d'estar confinada 15 dies. El que està succeint és que no tornem a la normalitat. A aquesta gent se li van crear unes expectatives que no s'estan complint i estan enfadats, i amb raó."

 

També María José Carcelén, portaveu de la Coordinadora Residències 5+1, que aplega familiars de residents, denuncia que s'ha deixat la gent gran al marge de les petites obertures que s'han fet:

"Oi que hi ha menys contagis? Oi que hem rebaixat el nivell per a tota la societat? Per què no per a la gent gran que, justament, són els que estan vacunats?"

Carcelén destaca que els interns "han patit molt la soledat" i "no poden continuar en aquesta situació". A més, al·lega que, si demanen que es pugui sortir a l'exterior no és per "anar-se'n de bars", sinó a fer "un tomb" al voltant de la residència, i també assegura que la flexibilització tindrà més beneficis que riscos.

Des de l'associació de directors es demana prudència davant les noves variants del virus, que ja han afectat alguns centres.

Uns i altres esperen que Salut concreti algun canvi en els protocols.

 

ARXIVAT A:
Residències gent gran Covid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut